Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pražské metro zaboduje novinkou: Vagóny vyhradené pre nezadaných!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – V pražskom metre by sa mohli do konca roka objaviť vagóny vyhradené pre nezadaných ľudí. Dopravný podnik (DDP), ktorý bojuje s nedostatkom financií, ruší spoje a uvažuje o štvrtinovom zdražení predplatných kupónov, plánuje spolu so spoločnosťou ROPID zaviesť túto novinku, pretože "nestojí nič navyše".

Firmy už zisťujú, ako tento zámer prijmú cestujúci. Informácie dnes priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.

"Chceme ľuďom spríjemniť cestovanie," uviedol základnú myšlienku projektu hovorca ROPID-u (Regionálneho organizátora Pražskej integrovanej dopravy) Filip Drápal a dodal, že sa dolaďujú podrobnosti nápadu. Dopravný podnik už robí prieskum medzi cestujúcimi a zisťuje, ktorá hodina by bola pre takúto zoznamku najzaujímavejšia. Pravdepodobne by išlo o každú stredu vo vymedzených hodinách, uviedla hovorkyňa DDP Aneta Řeháková.

Vyriešiť bude treba aj to, či by súpravy so zoznamovacími vagónmi jazdili iba na niektorej linke metra alebo na všetkých troch. Ak by sa projekt osvedčil, dopravný podnik by ho chcel zaviesť natrvalo. Organizátori nemajú obavy z toho, že by zoznamku v metre mohli vyhľadávať aj čudné existencie. "MHD je otvorený systém a z princípu sa tomu zabrániť nedá, ale neobávame sa toho," povedal hovorca ROPID-u a pripomenul, že vo vyhradených vagónoch budú môcť cestovať všetci, nielen tí zoznámeniachtiví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu