Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

13 znamení, že koniec sveta príde v roku 2013

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: zuzutop.com)

BRATISLAVA/WASHIGNTON - Predpovedí o konci sveta tu už bolo nespočetne veľa. Hlavne okolo končiaceho sa mayského kalendára vlani v decembri vznikla hotová hystéria a hoci sa nič zlé nestalo, nájdu sa stále takí, ktorí vidia za každým rohom znamenie, že apokalypsa sa blíži. Rok 2013 nie je žiadnou výnimkou.

1. Znamenie apokalypsy priamo zo Starého zákona

Madagaskar zažil najhoršiu vlnu zamorenia kobylkami od 50. rokov minulého storočia. Pažravý hmyz sa na približne polovici plochy ostrova premnožil natoľko, že až 60 percent obyvateľom hrozil hlad, varovala Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). "V súčasnosti je rojmi kobyliek, z ktorých každý tvorí až miliarda jedincov, zamorená zhruba polovica krajiny," uviedla FAO vo vyhlásení. "FAO odhaduje, že dve tretiny ostrova budú zasiahnuté kobylkami do septembra 2013, ak sa nepodnikne žiadna akcia."

2. Blesk nad Bazilikou sv. Petra v Ríme

V deň keď odstúpil pápež Benedikt XVI., do kupoly Chrámu sv. Petra udrel blesk. To viedlo k tomu, že svetlo sveta opäť uzrelo staré proroctvo stredovekého írskeho biskupa Malachiáša, ktorý vraj v 12. storočí predpovedal 112 pápežov, ktorí cirkev povedú až do jej zániku. Nový pontifik František by mal byť oným posledným, za ktorého úradovania má nastať súdny deň.

13 znamení, že koniec
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: thesacredpage.com)

3. Mŕtve zvieratá v Číne

Najprv z rieky pretekajúcej čínskym Šanghajom vylovili vyše 13-tisíc zdochlín prasiat, aby následne v rieke Nanhe objavili tisíc mŕtvych kačíc. Nie je vylúčené, že vtáčia chrípka H7N9 môže mať na svedomí už niekoľko ľudských obetí.

Z rieky vylovili 2200
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

4. Kruhy v newyorskom Edene

Záhadný fenomén v New Yorku prekvapil nielen tamojších obyvateľov, ale aj viacerých odborníkov. V zamrznutom ľade rybníka sa zrazu zjavili kruhovité diery, ktorých pôvod nevedel nikto vysvetliť. To, že ide o dielo mimozemšťanov, je síce pritiahnuté za vlasy, ale meno Eden môže byť ďalším biblickým znamením.

13 znamení, že koniec
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube)

5. Teplota neustále rastie

Najnovšia štúdia hovorí, že teploty na Zemi sú najvyššie od doby ľadovej. Ak sa bude množstvo oxidu uhličitého neustále zvyšovať, postupne skolabuje celé naše poľnohospodárstvo. Obrovské sucho v strednej Amerike vraj začalo už na jar v roku 2012.

6. Slnečná búrka

Slnečná aktivita je na vrchole 11-ročného cyklu. Súčasná generácia satelitných a iných technológií nikdy nezažila podobné podmienky a mohlo by sa stať, že ich výpadkom by bolo ľudstvo uvrhnuté späť do stredoveku.

13 znamení, že koniec
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: nasa)

7. Tehotné deti

Vo februári sa objavila v médiách správa, že v Mexiku porodilo iba 9-ročné dievča. Neskôr sa síce zistilo, že má oveľa viac rokov, ale už v nedávnej minulosti nešlo o nič nevídané, že aj deti majú vlastné deti. V roku 2012 sa hovorilo o pôrode 10-ročného dievčaťa v Kolumbii a v 2010 o 9-ročnom v Číne.

8. Návrat Ježiša

Americký evanjelista a kresťanský spisovateľ Hal Lindsey publikoval knihu s názvom Odpočet k Armageddonu, kde hovorí aj o návrate Ježiša. Ten by mal prísť na zem počas "jednej generácie" od znovuzrodenia Izraela, ktorý sa datuje od 1948. Stať by sa tak teda mohlo aj v roku 2013.

13 znamení, že koniec
Zobraziť galériu (7)

9. Vzkriesenie mŕtvych

V nadväznosti na predpovede Hala Lindseyho prišiel F. Kenton Beshore, prezident Svetovej biblickej spoločnosti s vyhlásením, že vzkriesenie pravdepodobne nastane medzi rokmi 2012 a 2021, a že následný druhý príchod Ježiša Krista by sa mohol odohrať medzi rokmi 2018 až 2028.

10. Príchod židovského Mesiáša

Podľa Talmudu sa židovský Mesiáš objaví 6-tisíc rokov po začiatku stvorenia. Zatiaľ čo my slávime rok 2013, hebrejský rok je už na čísle 5773. Premenené na gregoriánsky kalendár by mal Mesiáš prísť v roku 2240 a o tisíc rokov neskôr by mal nastať koniec sveta.

11. Vychádza Koniec času

Od nedávneho konfliktu v Izraeli sa môžete prihlásiť k odberu časopisu s názvom End Time, ktorý hlása, že koniec sveta je už blízko. Jeho tvorca Irvin Baxter však svoje biblické znamenia nezverejňuje iba na internete, ale vystupuje aj v rôznych reláciách v rádiách alebo sa záujemcovia môžu prihlásiť na jeho konferencie.

13 znamení, že koniec
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: endtime.com)

12. Nesmrteľnosť na dosah

Zatiaľ čo niektorí koniec sveta predpovedajú, iní sa aktívne podieľajú na niektorej z jeho verzií. Člen Americkej asociácie pre rozvoj vedy (AAAS), inovátor a technický riaditeľ Google Ray Kurzweil vo svojej knihe Vek duševných strojov, keď počítače prevýšia ľudskú inteligenciu načrtol, že okolo roku 2030 počítače dosiahnu svojim výkonom a kapacitou výkon ľudského mozgu a celej ľudskej rasy v roku 2050. Čo však potom, keď nás ovládne umelá inteligencia?

13. Predpoveď á la Newton

Podľa knihy Temple at the Center of Time od Davida Flynna sa Isaac Newton sekol vo svojej predpovedi konca sveta, ktorá mala pripadať na rok 2060. Po oprave jeho prepočtov dospel k záveru, že tým myslel rok 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu