Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Londýn v záplave peria: Stovky ľudí sa zapojili do vankúšovej bitky

Londýnska vankúšova bitka Zobraziť galériu (10)
Londýnska vankúšova bitka (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Trafalgarské námestie v Londýne bolo v sobotu jedným z dejísk hromadnej vankúšovej bitky, ktorou si nadšenci pripomínajú World Pillow Fight Day. Nad legendárnym námestím sa vznášali oblaky peria, keď sa do vankúšovej vojny pustili stovky ľudí, ktorí reagovali na pozvanie združenia Urban Playground Movement organizujúceho podobné zábavné podujatia v rôznych častiach sveta.

V Londýne sa vankúšová bitka konala už piatykrát. Nadšenci pre tento druh zábavy sa v sobotu, oblečení do pyžám i oblekov, zišli aj v New Yorku, kde sa bojovalo už ôsmykrát, ale aj v Hongkongu, Wellingtone, Melbourne, Orlande, Bostone, Budapešti, Kapskom Meste, Tel Avive, Chicagu, Los Angeles, Zürichu, Paríži, Štokholme, Pekingu, Valencii, Vancouveri, Ríme, Varšave, Washingtone či Istanbule.

Vankúšová bitka v Londýne:

Na internete sa objavili základné pravidlá pre vankúšový boj: pri rozmachu treba byť opatrný, lebo naraz môže vankúše hádzať veľa ľudí; uprednostniť mäkký penový vankúš, bez náplne z peria, aby po akcii zostalo na ulici menej neporiadku; neútočiť na ľudí bez vankúšov a s fotoaparátmi; zložiť si okuliare; vankúše po boji odložiť do boxov na darovanie alebo zobrať domov; pyžamo je vítané.  

Vankúšová vojna nemá žiadne časové obmedzenie, bojuje sa dovtedy, kým je chuť a kým to jej účastníkov baví. Kto toho má už plné zuby, môže si oddýchnuť, a ak chce, pridá sa neskôr, píše sa v pravidlách.

Súčasťou vankúšovej bitky je aj upratanie "bojiska", na ktoré organizátori prostredníctvom internetu zháňali dobrovoľníkov. Vankúše, ktoré napr. vlani v New Yorku skončili v boxoch na darovanie alebo zostali na ulici, venovali organizátori bezdomovcom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu