Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Stovky naháčov pózovali vo vankúšovej vojne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Americký fotograf Spencer Tunick dokázal v sobotu presvedčiť stovky Belgičanov, aby pózovali nahí pred jeho objektívom a zúčastnili sa hromadnej vankúšovej bitky.

Americký fotograf je známy svojou záľubou robiť originálne masové fotografické kompozície za pomoci stoviek naháčov na rôznych miestach sveta. Za miesto činu si volí rôzne urbánne pozadia. V sobotu sa rozhodol zrealizovať ďalší zo svojich naháčskych projektov.   

Na zámku Gaasbek v mestečku Lennik v provincii Flámske Brabantsko, iba niekoľko desiatok kilometrov od Bruselu, sa stretlo 802 Belgičanov.

Na výzvu Spencera Tunicka bez ostychu muži a ženy odložili všetky svoje šaty a aj napriek daždivému počasiu si poslušne líhali na kopu vedľa seba alebo sa stavali do zoskupení a šíkov do rovnakej línie s okrasnými kríkmi zámockej záhrady. Fotografovanie sa ukončilo masovou bitkou s vankúšmi, až kým zámocká záhrada vyzerala ako zasnežená.
      
"Milujem Belgicko. Belgičania sú veľmi priateľskí a progresívni čo s týka takýchto akcií. Rád sa sem vraciam," vyhlásil fotograf po dokončení akcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu