Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Talianke (3) vápenatejú kosti: Bez lieku sa zmení na "kameň"!

Stav Beatrice sa neustále zhoršuje Zobraziť galériu (2)
Stav Beatrice sa neustále zhoršuje (Zdroj: biglawnewsline.com )

TURÍN - Trojročné dievčatko z talianskeho Turína trpí ochorením, s ktorým si lekári nevedia rady. Kosti v jeho telíčku vápenatejú a ak sa tento proces v dohľadnej dobe nepodarí zastaviť, stane sa z neho živá socha.

Beatrice Nasová sa narodila zdravá. V siedmich mesiacoch si ale rodičia všimli, že začína akosi tuhnúť. Mama jej jedného dňa po kúpeli masírovala zápästie, aby sa trochu uvoľnilo. Namiesto toho sa však zlomilo. Stefania hneď vedela, že sa niečo deje. Doktori zistili, že mäkké tkanivo v kostiach jej dcéry tvrdne a vápenatie. Ak sa nepodarí nájsť liek, zmení sa na "kameň".

Podľa talianskych lekárov ide o genetickú anomáliu, s ktorou sa ešte nikdy predtým nestretli. "Mala som absolútne bezproblémové tehotenstvo. Nič nenaznačovalo tomu, že s bábätkom nie je niečo v poriadku," hovorí Stefania.

Talianke (3) vápenatejú kosti:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: biglawnewsline.com )

Nasovci sú strachom bez seba, pretože stav ich jediného dieťaťa sa neustále zhoršuje. Skôr či neskôr nebude schopné sa pohnúť a dokonca ani dýchať. Rodina sa plánuje presťahovať do iného domu, ktorý bude pre Beatrice bezpečnejší. Kvôli tomu sa však poriadne zadĺži, takže okrem starostí o zdravie dcéry jej pribudnú aj finančné problémy. Informoval denník The Sun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu