Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Adalia má šesť rokov: Choroba z nej urobila starenku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

TEXAS - Ako väčšina dievčat v jej veku aj Američanka Adalia Rose Williamsová (6) rada spieva, tancuje a pekne sa oblieka. Na rozdiel od svojich rovesníčok tieto jej nevinné kratochvíle z nej urobili jedno z najslávnejších detí na svete. Bohužiaľ, stalo sa tak kvôli zriedkavej chorobe, ktorá z nej spravila starenku.

Jej stránka na Facebooku má už 6 miliónov fanúšikov, do schránky prišli tisíce e-mailov a je zaplavená stovkami listov. Napriek tomu sa jej dostalo aj nechcenej pozornosti, odporného šikanovania a dokonca bola aj obeťou podvodu.

Adalia trpí zriedkavým ochorením zvaným progéria, ktorá niekoľkonásobne urýchlila jej starnutie. Priemerná dĺžka života chorého je len 13 rokov. Choroba ju poznamenala natoľko, že váži iba čosi vyše šesť kíl, rovnako ako jej malý braček Marcello. Na hlave nemá žiadne vlasy a ostatné deti si ju niekedy mýlia s chlapcom.

Dievča z Round Rocku v americkom štáte Texas potrebuje pomoc pri chôdzi po schodoch a nenavštevuje ani školu, pretože si vyžaduje neustálu starostlivosť svojich rodičov. Matka Natalia Amozurrutiaová (24) a otčim Ryan Pallante (26) sa ju snažia uchrániť pred nástrahami života a presvedčili ju, že ľudia na ňu zízajú preto, že ešte "nikdy nevideli anjela".

Adalia s matkou.
Zobraziť galériu (2)
Adalia s matkou.  (Zdroj: YouTube)

Adalia sa stala on-line senzáciou v máji minulého roka, keď sa jej matka rozhodla vytvoriť facebookovú stránku, aby jej priatelia videli, aký robí pokrok. Zverejnila desiatky snímok, rovnako ako aj videá jej tanca na pieseň 'Ice, Ice, Baby ", či predvádzanie Gangnam Style, ktorý dostal 66 komentárov priebehu 30 minút od zverejnenia.

Drvivá väčšina respondentov reagovala pozitívne, ale našli sa aj takí, ktorým sa jej aktivita nepáčila. Vytvorili skupiny, ktoré hlásali, že Adalia sa nemala nikdy narodiť. A neskôr v júli sa začali šíriť choré zvesti, že zomrela. Jej matka musela preto dementovať tieto informácie a všetkých presvedčiť, že išlo o nepekný podvod. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu