Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivé ochorenie: Chlapčeka (2) pokrývajú pľuzgiere a modriny!

Hugo sa aj napriek ťažkej diagnóze často usmieva Zobraziť galériu (2)
Hugo sa aj napriek ťažkej diagnóze často usmieva (Zdroj: newswhip.com)

KARLSKRONA - Pre väčšinu detí je modrina či škrabanec bežnou súčasťou ich životov. U Huga Tornqvista ale i malé zranenie dokáže vyvolať extrémnu reakciu, ktorá ho môže zabiť. Má preto zakázané hrať sa s ostatnými deťmi.

Dvojročný chlapček zo Švédska trpí genetickým ochorením, ktoré robí jeho kožu mimoriadne krehkou a citlivou. Akýkoľvek malý úder či náraz mu spôsobuje pľuzgiere a nepekné chrasty, ktoré niekedy pokrývajú celé telo. Jeho stav je natoľko vážny, že lekári nepredpokladali, že sa dožije prvého roku života. Syndróm totiž okrem kože postihuje aj dýchacie ústrojenstvo.

Desivé ochorenie: Chlapčeka (2)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: newswhip.com)

Hugo je ale veľký bojovník a dokázal, že aj odborníci sa môžu niekedy mýliť, napísal Daily Mail. Rodina žije v špeciálne upravenom dome, aby bolo riziko zranenia čo najmenšie. "Plánujeme najviac dva dni dopredu, s Hugom to inak nejde. Každý deň s ním je pre nás požehnaním," povedala jeho matka Hanna.

Desivé ochorenie: Chlapčeka (2)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: newswhip.com)

Doktori nevedia odhadnúť, ako dlho bude chlapček ešte žiť, ale súdiac na základe doterajších skúseností s takýmito pacientmi, to zrejme nebude viac než pár rokov. "Uvedomujeme si, že nemá dobré vyhliadky. My sa však s tou chorobou popasujeme najlepšie, ako budeme vedieť," dodáva Hanna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu