Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Váži 190 kíl a od štátu pýta 17-tisícovú operáciu: Jej muž je fitness tréner!

(Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Angličanka, ktorá váži 190 kíl, je podľa vlastných slov príliš tučná, aby si dokázala zarábať na živobytie a chce, aby jej zo zdravotného systému preplatili operáciu žalúdka. Wendy Phillipsová (46) má kvôli vysokej hmotnosti problémy s chrbticou a tvrdí, že sama schudnúť nedokáže. Paradoxom je, že jej manžel pracuje ako fitness inštruktor.

Matka troch detí z anglického Barnstaple mala veľkosť 16, keď ako 21-ročná otehotnela a pribrala takmer 40 kíl. Syrové sendviče kombinovala s balíčkami čipsov, steaky s mäsovými koláčmi a na desiatu si dopriala veľký kus syra. Myslela si, že musí jesť za dvoch, a teda všetko je v poriadku.

Avšak ani po pôrode sa v nezdravotnom štýle nezastavila a za 20 rokov jej váha tak stúpla, že už nedokáže ani pracovať. Preto požiadala NHS o operáciu žalúdka, ktorá by daňových poplatníkov vyšla v prepočte na 17-tisíc eur. Dostala však zamietavú odpoveď s tým, že najprv musí dokázať, že sa chce sama zmeniť. Blondínka, ktorá meria iba 157 cm, tvrdí, že toto rozhodnutie je nespravodlivé.

"Viem, že som bola hlúpa a teraz som príliš tučná na to, aby som pracovala. Bola som pahltná a jedla priveľa klobás. Ale je príliš neskoro na to, aby som si dokázala pomôcť sama. Snažím sa držať diétu, ale cvičenie je bolestivé," uviedla Wendy, ktorá pracovala a platila dane 20 rokov, takže nečakala, že jej Národná zdravotnícka služba zavrie dvere pred nosom.

"Ak mi nepomôžu, tak umriem. Daňoví poplatníci vidia tučných ľudí ako záťaž, ale alkoholikom pomáhajú. Je to nefér," hovorí nasrdená žena, ktorá sa so svojím súčasným manželom, fitness trénerom Seanom (41) stretla pred desiatimi rokmi. Aj on kedysi trpel nadváhou, ale dokázal schudnúť, do fitka chodí trikrát týždenne a minulý rok bežal maratón.

Sean sa jej síce snažil pomôcť tým, že jej upravil jedálniček a predpísal rôzne cvičenia, ale Wendy nemá pevnú vôľu na to, aby ich dodržiavala. Podľa doktorky Sarah Jarvisovej nie je ženinou jedinou možnosťou, ako schudnúť, operácia. Podľa nej pacienti, ktorí nie sú schopní sebazaprenia pred zákrokom, nebudú úspešní ani po ňom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu