Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Žena so 130 kg nikdy nepracovala: Poslala 850 žiadostí a stále nič!

Sam zúfalo túži po práci
Sam zúfalo túži po práci (Zdroj: stagram.com)

LONDÝN - Dvadsaťpäťročná Sam Brattleová ešte v živote nepracovala a obáva sa, že ani nikdy nebude. Tvrdí, že zamestnávatelia ju nechcú prijať kvôli tomu, že je tučná. A tak každý mesiac musí vyžiť zo sociálnych dávok, ktoré dostáva od štátu.

Angličanka je nezamestnaná odvtedy, čo pred štyrmi rokmi odišla zo školy. Dovedna poslala už 850 žiadostí o prácu. Na osobný pohovor ju pozvali päťdesiatkrát, ale, žiaľ, ani raz odtiaľ neodchádzala s úsmevom. Uchádzala sa o pozíciu opatrovateľky detí, barmanky, predavačky či administratívnej pracovníčky. 130 kilogramov vážiaca žena sa domnieva, že ju nechcú preto, lebo je obézna.

"Je to nefér a nespravodlivé. Zamestnávatelia nechcú, aby pre nich pracovali tuční ľudia a dokážu sa vyhovoriť na čokoľvek, aby ich nemuseli vziať. Je to čistá diskriminácia," hovorí rozhorčene.

Sam pritom za svoju obezitu nemôže; má hormonálne problémy, kvôli ktorým nedokáže schudnúť. Je tak odkázaná na pomoc štátu, ktorý jej posiela finančnú podporu vo výške 71 libier (81 eur) na týždeň. Rozhodla sa preto viesť kampaň, ktorá má zvýšiť povedomie o problémoch, ktoré obézni ľudia zažívajú pri hľadaní práce. Plánuje sa dokonca obrátiť aj na britského premiéra. "Chcem, aby so mnou David Cameron strávil jeden deň a videl, aký život žijem a s akými ťažkosťami sa potýkam."

Dievčina dodáva, že je so svojím telom spokojná a nechce sa meniť kvôli niekomu, komu vadia jej nadbytočné kilogramy. "Nikdy nebudem chudá, žiadna diéta ani cvičenia u mňa nezabrali. Nie je to moja chyba, že som sa ocitla v takejto situácii. Bolo by fajn, keby to pochopili aj ostatní," povedala pre Daily Mirror.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu