Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Číňan (46) pil ako dúha: Narástol mu ozrutný krk!

Li sa dušuje, že sa alkoholu už nedotkne Zobraziť galériu (2)
Li sa dušuje, že sa alkoholu už nedotkne (Zdroj: chinadaily.com)

PEKING - Negatívny dopad pitia alkoholu na ľudské zdravie je všeobecne známy. Okrem toho, že spôsobuje cirhózu pečene či zvyšuje krvný tlak, vedie zrejme aj k hrubnutiu krku. Istý Číňan vie o tom svoje; kvôli holdovaniu liehovým nápojom totiž vyzerá ako hroch.

Štyridsaťšesťročný Li Qiuwu pil viac, ako by mal, už dlhé roky. Denne do seba lial liter liehoviny. Po čase mu začal abnormálne hrubnúť krk. On si to však príliš nevšímal, aj keď bolo zjavné, že s ním niečo nie je v poriadku. Na prosby svojej rodiny a priateľov však nedávno predsa len vyhľadal pomoc.

"Nemôžem poriadne hýbať krkom. Sami vidíte, aký je hrubý," povedal Li lekárovi. Ten mu nariadil, aby okamžite prestal piť, pretože práve alkohol je podľa neho príčinou jeho zdravotných problémov. Pacient chvíľu sekal dobrotu a krk sa mu trochu stenšil. Potom však opäť prepadol "čaru" alkoholických nápojov a jeho stav sa rapídne zhoršil.

Číňan (46) pil ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: chinadaily.com)

Qiuwu má onedlho podstúpiť operáciu, ktorá by mu mala pomôcť. Na alkohol však musí definitívne zabudnúť. Odteraz už nesmie vypiť ani kvapku, inak by mohol dopadnúť ešte horšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu