Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivý príbeh tínedžerky: Chľastala každý deň, o rok z nej bola chodiaca mŕtvola

Keď chytila slinu, bola nezastaviteľná Zobraziť galériu (3)
Keď chytila slinu, bola nezastaviteľná (Zdroj: profimedia.sk)

NEW MILTON - Alkoholu sa medzi mladými darí. Pokúša ich ako diabol a neraz nad nimi víťazí. Takmer sa mu to podarilo aj v prípade istej britskej tínedžerky. Tá s pitím začala ako pätnásťročná a už o rok neskôr z nej bola doslova troska.

Devätnásťročná Phoebe Haffendenová z anglického grófstva Hamsphire prepadla alkoholu na strednej škole. Zvyšovala si ním sebavedomie. V dôsledku čoraz častejšieho popíjania začala vynechávať školu a voľný čas najradšej trávila v krčme.

Najviac jej chutila vodka. Za jedno posedenie dokázala stiahnuť celú fľašu. Postupne však školáčke začali dochádzať peniaze, a tak presedlala na lacnejšiu alternatívu - jablčný mušt, ktorého dokázala za jeden deň vypiť až šesť litrov. "Je oveľa lacnejší než vodka, denne ma stál tak do desať libier (cca 12 eur). Ale boli dni, kedy som na peniaze vôbec nehľadela a za jednu noc som dokázala utratiť aj 250 libier (300 eur)," hovorí Phoebe.

Zásoby Phoebe a jej kamarátov pred jednou žúrkou
Zobraziť galériu (3)
Zásoby Phoebe a jej kamarátov pred jednou žúrkou  (Zdroj: profimedia.sk)

Z plachej dievčiny sa vplyvom alkoholu stala vymetačka večierkov, po ktorých sa neraz zobúdzala v posteli cudzieho muža. Závislosť sa tínedžerke vymykala spod kontroly a už o rok po tom, ako u nej prepukla, sa z nej stala chodiaca mŕtvola. Rady si s ňou nevedela ani jej matka Kate. Nakoniec ju vyhodila z domu. Onedlho nato skončila v nemocnici kvôli nadmernému pitiu a sebapoškodzovaniu. Lekári Phoebe varovali, že ak neprestane piť, do niekoľkých mesiacov bude mŕtva.

Po niekoľkoročnom boji s alkoholom a pobyte na detoxikačnej klinike jej život nabral konečne správny smer. Uzmierila sa s mamou a dokonca začala študovať herectvo na vysokej škole.

Dievčina verí, že už je z najhoršieho vonku
Zobraziť galériu (3)
Dievčina verí, že už je z najhoršieho vonku  (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď mi lekári povedali, že som na pokraji smrti, niečo sa vo mne zlomilo. Takisto som si uvedomila, aká som sebecká, a že svojím pitím neubližujem len sebe, ale aj svojej mame. Teraz som už chvalabohu na dobrej ceste, ako sa z toho všetkého dostať," dodala Phoebe, na ktorej si alkoholová závislosť vybrala svoju daň v podobe poškodených obličiek a desivých halucinácií, ktorými trpí doteraz. Informoval web denníka Daily Mail.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu