Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na dievča (20) zaútočili kyselinou: Takto vyzerá jej znetvorená tvár!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: the sun, daily mail)

LONDÝN - Stačil okamih a život dievčaťa sa obrátil naruby. Naomi Oniová (20) sa stala 30. decembra minulého roku obeťou kyselinového útoku, pri ktorom ju neznáma žena oblečená v islamskom hidžábe zasiahla do tváre. Po tom, čo sa prvýkrát videla v zrkadle, mala chuť zomrieť.

Naomi sa vracala krátko po polnoci z práce v obchode Victoria’s Secret, keď ju na autobusovej zastávke v blízkosti jej domu v západnom Londýne napadla žena zahalená celá v čiernom. Mesiac strávila na jednotke intezívnej starostlivosti a čelila obavám, že oslepne. Našťastie ľavé oko má v poriadku, na pravé vidí aspoň čiastočne.

"Vystúpila som na zastávke pri dome a chystala sa prejsť cez cestu, keď som zacítila niečiu prítomnosť za mnou, takže som sa rozhodla obrátiť. Videla som, myslím, akúsi ženu v hidžábe. Spomínam si na prekvapenie a šok, pretože som si nepamätala, že by za mnou niekto vystupoval z autobusu, kým som nezačula kroky," opísala Naomi začiatok svojho tragického zážitku a dodala, že potom do nej neznáma niečo hodila a než ucítila pálenie, vedela, že je to kyselina.

"Nemám potuchy, prečo by mi chcel niekto ublížiť. Každý deň si kladiem tú istú otázku. Prečo práve ja? Čo som urobila? Nerozumiem tomu," uviedlo dievča, ktoré hoci neprišlo o život, musí sa teraz vyrovnávať s následkami.

Na dievča (20) zaútočili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: the sun, daily mail)

"Keď som uvidela svoju tvár, nechcelo sa mi viac žiť. Mala som desaťkrát väčšiu hlavu, moja tvár bola čierna, oči opuchnuté. Myslela som si, že budem slepá. Strašne som sa bála," spomína Naomi na svoje prvé reakcie po útoku.

Matka jej priateľa je presvedčená, že útok nebol náhodný, ale išlo o niekoho, kto ju poznal. Podľa nej je Naomi tiché a slušné dievča, ktoré nechodieva veľmi von, pretože sa väčšinu času stará o svoju matku. Neoblieka sa nijako výstredne a napriek tomu, že pracuje vo Victoria’s Secret, nemala na sebe nič, čo by ju mohlo spájať s týmto obchodom zameraným na predaj spodnej bielizne. Polícia zatiaľ motív činu neobjasnila, informoval portál dailymail.co.uk.

Na dievča (20) zaútočili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: the sun, daily mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu