Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlapec (12) má hrôzu z vlastného penisu: Chce, aby ho odčarovala víla!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: int, abc news)

USA - Jazz Jennings má iba dvanásť rokov, ale už pred siedmimi mu diagnostikovali poruchu pohlavnej identity. Cíti sa byť dievčaťom uväzneným v nesprávnom tele a obáva sa nadchádzajúcej puberty, pri ktorej by mu mohli začať rásť fúzy a brada. Okrem toho sníva aj o svojej prvej veľkej láske, ktorou by mal byť samozrejme chlapec.

Jazz už ako batoľa vedel, že nie je ako ostatní a keď mu niekto povedal, že je "dobrý chlapec", opravil ho, že je dievča. Po tom, ako sa svojej matky opýtal, či príde víla s kúzelnou paličkou a zmení mu pohlavie, rodičia pochopili, že budú musieť vyhľadať odbornú pomoc.

V čase, keď mal päť rokov, mu lekári diagnostikovali poruchu pohlavnej identity a prešiel prvotnou zmenou od muža k žene. Nechal si narásť vlasy, prepichli mu uši a aj do školy začal nosiť dievčenské šaty. Jeho traja súrodenci si už na zvláštnosť svojho brata zvykli a rodičia ho plne podporujú.

Jazz vyrastá v izbe plnej dievčenských vecí, vrátane ružovej posteľnej bielizne a hŕby plyšových hračiek. Pomaly však dospieva a tento rok bude mať 13, čo pre neho predstavuje veľkú obavu z puberty. "Keď som bol mladší, mal som nočné mory o fúzoch a chlpoch po celom mojom tele. Teraz, keď prišiel čas, kedy táto situácia môže nastať, som nervózny a zúfalý," opísal svoj strach Jazz.

Aby sa jeho nočná mora nestala realitou, podstúpi hormonálnu liečbu najprv v podobe blokátorov, ktoré zabránia rastu ochlpenia a rozvoju ďalších mužských vlastností. Potom príde na rad estrogénová terapia, ktorá umožní jeho telu prejsť na ženskú formu puberty. Narastú mu prsia a získa telesný tuk okolo bokov.

Nebude to ale lacná záležitosť, podľa matky ročné výdavky na hormóny činia až 18-tisíc dolárov. Posledným krokom bude operácia na zmenu pohlavia, s tou si však pravdepodobne podľa lekárov počká až do dovŕšenia 18 rokov.

Chlapec (12) má hrôzu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int, abc news)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu