Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príbeh šokuje: Rodičia súhlasili, aby sa z ich dcéry (4) stal chlapec!

Zo Sophie sa stal Jake
Zo Sophie sa stal Jake (Zdroj: reprofoto the sun)

LONDÝN - Britská verejnosť je v šoku. Tamojší denník The Sun totiž priniesol informáciu o tom, ako jeden manželský pár povolil svojej len štvorročnej dcére zmeniť sa na chlapca. Ostrihali jej vlasy a zmenili meno zo Sophie na Jake.

Podľa odborníkov je teraz päťročný Jake najmladším zaznamenaným prípadom poruchy pohlavnej identity. Všetko začalo vo chvíli, keď sa Sophie naučila hovoriť. Už vtedy tvrdila, že je chlapec. Keď mala štyri, odmietla nosiť šaty. Rodičia ju preto zobrali na psychologické vyšetrenie, ktoré preukázalo, že ich dcérka má pravdu. Ostrihali jej teda vlasy a premenovali na Jakea. Učiteľom, priateľom a rodine povedali, aby sa k nej správali ako k chlapcovi.

"Spočiatku sme si mysleli, myslela som si, že je to len vrtoch. Ale Sophie bola neústupná. Keď mala tri roky, v detskej knihe anatómie som jej ukázala obrázok dievčatka a vysvetlila, že s takými orgánmi sa narodila. Ona sa na mňa pozrela a povedala: 'Kedy ste ma zmenili?'," rozpráva matka Sarah.

Brownovci už jednu dcéru majú. Staršia Olivia je na rozdiel od svojej sesry typická baba, ktorá miluje módu a šminky. Sophie je úplne iná. Zaujímajú ju superhrdinovia, najmä Spiderman. Nosí len biele tričká, pretože tie farebné považuje za príliš dievčenské. O bábiky ani nezavadí, radšej má hračky určené chlapcom.

Rodičia nechceli, aby sa ich dieťa trápilo, tak nakoniec súhlasili s tým, že Sophie bude žiť ako chlapec. "Bolo to správne rozhodnutie. Terapeut jej diagnostikoval poruchu pohlavnej identity a povedal, že by sme jej mali umožniť žiť ako druhé pohlavie. Keby sme ju nútili ostať dievčaťom, mohlo by to mať zničujúce následky ako depresia, alkoholizmus alebo užívanie drog," vysvetľuje Sarah.

So zmenou pohlavia sestry sa Olivia nevedela zmieriť. Bola z toho smutná, nakoniec jej ale pomohli návštevy terapeuta a zmierila sa s tým. Ďalší problém nastal, ako Jakea prijme verejnosť. Nedávno totiž začal chodiť do školy. Matka preto rodičom ostatných detí napísala list, v ktorom ich prosila, aby jej syna rešpektovali. Tí to našťastie prijali hladko.

Ako posledné zostávalo prerobiť chlapcovi izbu. "Zariadili sme ju v štýle Star Wars, ktorý má tak rád. Nedávno sa na mňa pozrel a povedal: 'Už nikdy nebudem dievčatko, mami'," dodala Sarah.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu