Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dievčatko je uväznené v tele päťročného chlapca!

Zach vyzerá ako dievča
Zach vyzerá ako dievča (Zdroj: Caters)

LONDÝN - Malý chlapec z Veľkej Británie žije ako dievča už vyše roka. Napriek tomu, že je Zach Avery iba dieťa, trpí poruchou pohlavnej identity, teda správa sa ako dievča uväznené v chlapčenskom tele.

Zach mal tri roky, keď prvýkrát začal odmietať žiť ako chlapec. Preferoval ružové šatôčky a sponky vo vlasoch.  Našťastie v ústrety mu vychádzajú nielen rodičia, ale aj vedenie školy. To zmenilo tradičné rozdelenie záchodov podľa pohlavia na unisex.

Lekárska diagnóza v minulom roku potvrdila, že chlapec naozaj trpí poruchou pohlavnej identity, s čím sa z lekárskeho hľadiska nedá nič robiť. Podľa matky Theresy Averyovej (32) bol Zach "normálny" malý chlapec, ktorý sa však na konci roka 2010 rozhodol, že chce začať žiť ako dievča.

"Jedného dňa za mnou prišiel a povedal mi: 'Mami, som dievčatko.' Hovorila som si, že len prechádza nejakým obdobím a nechala som to tak. Potom to ale začalo byť vážnejšie. Keď ho niekto oslovil ako chlapca, tak sa rozplakal sa a z frustrácie si chcel odrezať svoje prirodzenie," uviedla matka.

"Lekári nám to vysvetlili jasne. Hoci má telo chlapca, jeho mozog mu hovorí, že je dievča," dodala chlapcova matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu