Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá spoveď feťáčky (22): Začalo to trávou a skončilo takmer smrťou!

Ocean sa zo závislosti nakoniec dostala
Ocean sa zo závislosti nakoniec dostala (Zdroj: reprofoto the sun)

REDDITCH - Ocean Hannová je mladá slečna, ktorá s optimizmom hľadí do budúcnosti. Ešte pred pár rokmi tomu tak ale nebolo. Z Angličanky sa totiž vplyvom drog stala úplná troska, ktorá v snahe získať omamnú látku neváhala páchať trestné činy. Všetko pritom začalo "nevinne" - fajčením marihuany.

Dievčina sa ešte ako tínedžerka stala závislou na heroíne. Ten zo študentky s vynikajúcim prospechom spravil zlodejku, ktorá prežívala na šiestich plechovkách Red Bullu denne. Jej pád odštartovala "tráva", ktorú začala fajčiť v štrnástich rokoch. V tom čase jej otec umrel na rakovinu pľúc.

"Závislosť mám v povahe. Najprv som začala piť, potom som prešla k mariške, kokaínu a nakoniec heroínu. Húlila som stále a vplyvom toho som nedokázala robiť nič produktívne," opisuje svoje niekdajšie stavy Ocean, ktorá po dokončení strednej školy dostala štipendium na Oxforde.

Na jednej z najprestížnejších svetových univerzít, kde študovala drámu, sa ale podľa vlastných slov dostala do zlej partie. Potom to všetko išlo už veľmi rýchlo. Zo školy odišla ešte predtým, než stihla kurz dokončiť. Krátko pred dvadsiatimi narodeninami odišla do Austrálie, kde sa všetko ešte len zhoršilo.

"Niekedy som za dva dni minula na alkohol a drogy aj tisíc libier (1230 eur). Pracovala som v sexshope, len aby som zohnala nejaké peniaze. Tie mi ale nestačili, tak som kradla," spomína na zlé časy Hannová. Stal sa z nej úplný stroskotanec. Drasticky schudla a dokonca si oholila hlavu.

Jedného dňa, keď Ocean pozerala v dome svojho dílera televíziu, povedala, že raz sa stane herečkou. On ju však vysmial a len utrúsil, že je obyčajná feťáčka, z ktorej nikdy nič nebude. Táto poznámka sa jej veľmi dotkla a rozhodla sa vrátiť späť do Británie. Namiesto toho, aby si vstúpila do svedomia, však rozhajdákala peniaze, ktoré zdedila po otcovi. Začala trpieť záchvatmi paniky a obsesívno-kompulzívnou poruchou.

Pred niečo vyše rokom našla v sebe Ocean konečne silu na to, aby so závislosťou skoncovala. Predsavzala si, že si nájde poriadnu prácu a opäť sa vrhne na herectvo. "Naučila som sa opäť usmievať. S pomocou mojej mamy a poradne pre drogovo závislých sa mi podarilo zostať čistou," dodáva dievčina, ktorá o svojom živote teraz píše knihu. Týmto spôsobom chce varovať ostatných, aby sa nedali na zlé chodníčky tak, ako ona.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu