Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smutná spoveď závisláka na mobile: Kvôli iPhone-u som minul 20 tisícové dedičstvo!

John Benson
John Benson (Zdroj: onenewspage.co.uk)

BLACKPOOL - S rozvojom moderných technológií sa čoraz viac objavujú aj nové druhy závislostí. Tak napríklad istý Brit nevie spraviť ani krok bez svojho telefónu. Jeho účty dosahujú astronomické rozmery a aby ich mal z čoho zaplatiť, musel siahnuť na svoje dedičstvo.

Boli časy, keď mal John Benson rodinu aj prácu. Teraz nemá nič. Všetko zmenila jediná vec - iPhone. Odkedy si kúpil prvý model, ktorý sa objavil na trhu, stal sa na ňom a jeho nasledovníkoch závislým, píše denník The Sun. Neskôr sa k tomu pridali iTunes, rôzne iné aplikácie a sociálne siete.

Nasledujúce štyri roky sa jeho telefónny účet každý mesiac neklesol pod 600 libier (703 eur), a to ešte predtým, než cez mobil začal hrávať poker a bingo. Pre rodinný rozpočet boli takéto vysoké výdavky neúnosné, a tak musel John predať auto, požičiať si od príbuzných a dokonca aj kradnúť. Asi najviac šokujúce však je, že dokonca minul väčšinu peňazí, ktoré zdedil po matke. Presnejšie 20 000 libier (23 500 eur).

"Moja partnerka sa už nevládala na to pozerať a opustila ma. Po čase ma vyhodili aj z práce, lebo ma prichytili, ako si stále kontrolujem telefón. Viackrát ma upozornili, aby som to nerobil, ale ja som ich nepočúvol. Tak som sa ocitol na dlažbe a odvtedy som nezamestnaný," hovorí Benson.

Niekto by si mohol myslieť, že to bola dostatočná príučka na to, aby sa Angličan zmenil. Bohužiaľ sa tak nestalo. Celé dni prečetuje na internete, je zaregistrovaný na všetkých možných sociálnych sieťach a sťahuje pesničky. Keď s tým konečne o štvrtej ráno skončí, dá mobil nabiť a nechá ho zapnutý, aby nič nezmeškal. "Veľmi ma to vyčerpáva, ale nemôžem si pomôcť. Bez môjho iPhonu.8 jednoducho nedokážem žiť," vysvetľuje John.

Nedávno na odporúčanie svojho brata Steva vyhľadal odbornú pomoc. Podľa terapeuta má všetky klasické príznaky závislosti na smartfónoch. "Mám pred sebou ešte dlhú cestu, ale snáď sa raz z toho vyliečim. Som rád, že už aspoň dokážem svoj mobil vypnúť na niekoľko minút. Musím sa ale priznať, že vtedy prežívam hotové muky. Keď nie je zapnutý, chytá ma panika. Čo keď mi niekto zavolá alebo napíše?!," zamýšľa sa Benson. No, ako sám povedal, má ešte čo robiť, aby svoju závislosť porazil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu