Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na zaplakanie: Žena váži otrasných 26 kíl a je vzorom pre dievčatá!

Valeria Levitinová v mladosti a teraz.
Valeria Levitinová v mladosti a teraz. (Zdroj: life.viva.co.id)

LONDÝN - Extrémna anorektička Valeria Levitinová (39) váži iba 26 kíl a je pravdepodobne najchudšou ženou na svete. Jej podvyživená postava by mala slúžiť ako neľútostné varovanie pred nebezpečenstvom porúch príjmu potravy, ale opak je pravdou. Častokrát dostáva poštu od mladých dievčat, ktoré sa zúfalo snažia kopírovať jej kostnatý vzhľad.

"Listy sú zväčša od dvadsiatničiek, ktoré ma vidia ako nejaký druh inšpirácie. To je dôvod, prečo chcem bojovať proti anorexii. Nebudem ich učiť, ako umrieť. To nie je hra, to nie je vtip, to je tvoj život," hovorí Valeria, u ktorej sa vyvinula anorexia počas tínedžerského veku a teraz sa túži podeliť so svojimi skúsenosťami.

Ruska, ktorá žije v Monaku, si už ani nespomína, ako chutí chlieb. Jej denná strava zahŕňa iba ovocie a malú porciu jedla z mäsa a zeleniny. Mnohým potravinám sa musí vyhnúť, pretože jej telo ich nestrávi.

Vinu na tom ako dopadla, dáva aj svojej matke, ktorá sa bála, že z jej dcéry vyrastie obézne dievča, a tak jej stravovacie návyky strážila už v útlom veku. Donútila ju pravidelne sa vážiť a ako jedináčik musela byť dokonalá. Tlak na to, aby bola štíhla, ešte vzrástol po presťahovaní sa do Chicaga. Tam už začala vynechávať určité potraviny z jedálnička a kým dovŕšila 23 rokov schudla z veľkosti 40 na 34.

Pokusy stať sa modelkou všetko ešte zhoršili a sen o balete sa skončil v 26 rokoch, kedy jej zakázali tancovať kvôli obavám, že by sa mohla zraniť. Najbližších 10 rokov tak prešla rukami viac ako 30 odborníkov, ktorí sa jej snažili pomôcť nabrať aspoň nejakú hmotnosť. Aj napriek tomu, že vážila iba 26 kíl, nikdy nebola hospitalizovaná a sama si myslí, že anorexia nie je ochorením tela, ale stratou harmónie medzi telom a dušou, takže tu lekári veľmi nepomôžu.

Žena, ktorá túži po rodine, si myslí, že by jej mohlo pomôcť presťahovať sa späť do Moskvy. "Chcem sa postaviť anorexii. Nikdy som nič v mojom živote nevzdala a nespravím to ani teraz. Musím vyhrať, aby som mala pocit, že môj život nebol zbytočný," dodala odhodlane na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu