Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kráska (23) si nechala odrezať obe prsia, bála sa rakoviny!

Fiona si zo strachu pred rakovina nechala odstrániť obe prsia
Fiona si zo strachu pred rakovina nechala odstrániť obe prsia (Zdroj: iconocast.com)

PLYMOUTH - Fiona Luscombová veľmi dlho váhala, čo urobí po tom, ako sa dozvedela, že je nositeľkou génu, ktorý spôsobuje rakovinu. Strach zo smrti ju ale nakoniec dohnal k tomu, že si nechala amputovať obidva prsníky. Hoci je teraz zdravá, nechcela riskovať, že sa u nej niekedy v budúcnosti vyvinie zákerné ochorenie.

Dvadsaťtriročnej dievčine zomrela na rakovinu mama aj starý otec. Lekári nedávno zistili, že aj ona má v sebe zmutovaný dedičný gén BRCA2, ktorý je zodpovedný za 60-80 percent karcinómov prsníka a vaječníkov. Keďže nechcela, aby ju postihol rovnaký osud ako jej príbuzných, učinila vážne rozhodnutie a podstúpila obojstrannú mastektómiu.

"Narodila som sa s rakovinou. Nechcela som riskovať a čakať, kedy prepukne aj u mňa," vysvetľuje Fiona, ktorá má stále pred očami, ako umierala jej mama Brenda (†48). S chorobou bojovala dlhých pätnásť rokov, píše Blesk.cz. Neskôr sa rakovina rozšírila z prsníka do ďalších častí tela a už sa nedalo nič robiť.

Fionu v jej rozhodnutí podporil priateľ i otec. Rovnako ako ona si totiž uvedomujú, že si tým výrazným spôsobom zvýšila šancu, že na rakovinu neochorie. Počas zákroku jej chirurgovia odoperovali všetko tkanivo a pod kožu jej vložili implantáty.

 
 
 
 
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu