Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Priskoro neexistuje: Sophie zomrela ako 21-ročná na rakovinu prsníka!

(Zdroj: Daily Mail)

CLEVELAND - Primladá na rakovinu prsníka? Omyl! Presvedčila sa o tom aj rodina Sophie Cuttsovej z amerického Clevelendu, ktorú lekári ubezpečovali, že v jej veku jej nič také nehrozí. Dnes jej najbližší vedia, že zákerná choroba môže človeka pripraviť o život aj v 21 rokoch.

Pred deviatimi mesiacmi lekári zistili, že sa mýlili a dievčine naozaj diagnostikovali rakovinu, kvôli ktorej jej odstránili prsník aj lymfatické uzliny.

Jej mama Tracy uviedla, že Sophie sa aj napriek tragickej diagnóze neľutovala a užívala si chvíle s rodinou. Bola veľmi talentovaná a venovala sa textilnému dizajnu na Herot-Watt University v Galashiels. Stala sa tvárou clevelandskej Školy umenia a dizajnu a po úspešnom absolvovaní plánovala žiť so svojim priateľom Paulom (24).

Popri tom sa stala ambasádorkou charity na podporu boja s rakovinou, aby varovala ostatných, že rakovina sa môže rozvinúť v každom veku. Chystala sa na charitatívny pochod do Peru v roku 2013. Chodila aj po školách, kde rozprávala o chorobe a boji proti nej.

Pred tým ako navždy zaspala v nemocnici, stihla sa poďakovať rodičom za všetko, čo pre ňu urobili. Tí sa po smrti dcéry rozhodli pokračovať v osvete medzi ľuďmi a vyzývať ich, aby sa mali na pozore.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu