Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Američan si urobil tehotenský test: Bol pozitívny, odhalil rakovinu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pardonmyblog.co.uk)

TEXAS - Istý Američan si zo srandy urobil tehotenský test, ktorý na jeho veľké prekvapenie vyšiel pozitívne. Myslel si, že je to len nevinný omyl a o tom napísal na internete. Tento žartík mu pravdepodobne zachránil život.

Muž, ktorý nedávno našiel priateľkin nepoužitý tehotenský test, mal veľké šťastie, že ho vyskúšal na vlastnej koži. Odhalil totiž, že bol "tehotný". Keď o tom zo srandy informoval na webe, čakala ho šokujúca odpoveď. "Môžeš mať rakovinu semenníkov. Zájdi rýchlo k onkológovi a povedz mu o všetkom," odpísal mu jeden z užívateľov.

Návšteva lekára obavy potvrdila. Na pravom semenníku mal naozaj malý nádor. "Vďaka za cennú radu. Asi len málo mužov vie o tom, že medzi tehotenským testom a nádorovým ochorením semenníkov je priama súvislosť. Niektoré druhy rakoviny môžu produkovať hormón, ktorý sa dá zistiť aj takýmto bizarným spôsobom," uviedol pacient, ktorý by sa mal plne uzdraviť.

Podľa amerického združenia, ktoré sa zaoberá výskumom rakoviny, je miera vyliečenia sa z testikulárnej rakoviny veľmi vysoká, dokonca až 95 percent. Ak sa rozšíri do priľahlých orgánov, existuje 72-percentná šanca, že budú žiť najmenej ďalších päť rokov, počas ktorých by sa mali z rakoviny vyliečiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu