Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhada v Anglicku: Z neba padajú mŕtve vtáky, vraj je to varovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

PORTSMOUTH - Vo Veľkej Británii padajú z neba bez zjavnej príčiny tisíce mŕtvych spevavých vtákov. Prírodovedci sa snažia veci prísť na kĺb a k dispozícii už majú aj vysvetlenie, prečo sa tak deje.

Rybári neďaleko prístavného mesta Portsmouth sa len nechápavo pozerali, keď im na hlavu začali padať mŕtvi drozdi a pinky. "Z neba pršali tisíce dezorientovaných vtákov. Niektoré z nich boli už mŕtve, ďalšie sa utopili. Ich telá pokrývali celú hladinu," uviedol očitý svedok.

Za hromadné úmrtia operencov môže zrejme hmla a husté lejaky počas ich letu zo Škandinávie. "Predpokladáme, že stratili orientáciu v zlom počasí, ktoré sa vytvorilo nad Severným morom. Je to zvláštne, pretože práve tieto druhy vtákov väčšinou s migráciou problém nemajú," vysvetlil ornitológ Graham Madge.

Nie je to prvýkrát, čo z oblohy padajú mŕtvi vtáci. V americkom Arkansase k tomuto javu dochádza už niekoľko rokov za sebou. V iných oblastiach sveta zas údajne v minulosti z neba padali aj hady, žubrienky či medúzy.

Podľa niektorých teológov či poverčivých ľudí je to varovanie "vyššej moci" pred potopou alebo inou katastrofou. V súvislosti s dátumom 21.12.2012 sa objavuje názor, že je to dokonca znamenie blížiaceho sa konca sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu