Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bulharsko v strachu: Na nebi sa točia holuby, potom padnú mŕtve na zem!

Mŕtvy holub na chodníku
Mŕtvy holub na chodníku (Zdroj: vsekiden.com)

SOFIA - Obyvateľov bulharského baníckeho mesta Pernik, ktoré leží asi 30 kilometrov juhozápadne od metropoly Sofie, prepadol strach, že sa blíži nové zemetrasenie. Dôvodom je, že na ulice a námestia padajú z neba mŕtve holuby. Vedci zatiaľ nemôžu s istotou ponúknuť žiadne vysvetlenie.

Podľa serveru vsekiden.com svedkovia uviedli, že holuby sa za letu zrazu začnú bláznivo točiť a potom ako hrušky padajú mŕtve na zem. Podobné udalosti experti zaznamenali aj na iných miestach planéty, ale doposiaľ neexistujú dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že tieto javy sú spojené s blížiacim sa zemetrasením.

Na vine by v tomto prípade mohlo byť znečistené ovzdušie, horúce počasie, náhle zmeny teploty alebo atmosférické procesy. Podľa ornitológov holuby mohli postihnúť problémy s obličkami a s obehovým systémom.

Avšak aj vzhľadom na to, že odborníci zatiaľ nedokážu jednoznačne určiť, čo je príčinou podivného úhynu holubov, Perničanov ovládol strach, že ide o predzvesť zemetrasenia. Ešte stále nezabudli na otrasy o sile 5,8 stupňa Richterovej stupnice z vlaňajšieho mája. Nikto síce vtedy neprišiel o život, ale veľké množstvo domov utrpelo škody, kvôli ktorým si zhruba pättisíc ľudí muselo nájsť provizórne ubytovanie. Z nich 800 sa sa do svojich domov dodnes nemôže vrátiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu