Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Začala sa apokalypsa? Z neba padali mŕtvi čierni vtáci!

(Zdroj: YouTube)

BEEBE - Čaká nás apokalyptický rok? Nepríjemná udalosť robí vrásky na čele obyvateľom malého mesta v Spojených štátoch. Už druhý Nový rok po sebe tam totiž z oblohy pršali tisíce čiernych vtákov.

Podľa viacerých predpovedí nás tento rok čaká koniec sveta. V arkansaskom Beebe mohli mať dojem, že k nemu dochádza už 1. januára 2012. Skoro ráno na Nový rok tam z neba spadlo približne 5000 mŕtvych operencov. Stalo sa tak už druhýkrát v rade. Čierni vtáci tam takto padali aj presne pred rokom.

"Myslel som si, že si zo mňa starosta robí srandu," povedal pre televíznu stanicu ABC News Milton McCular z tamojšieho odboru cestnej dopravy. "Zavolal mi o štvrtej ráno s tým, že z neba už zase padajú čierni vtáci."

Vedci si so záhadou nevedia rady. Už to, že by sa vtáky rozhodli niekam letieť po tme, nedáva zmysel. "Nevidia v noci o nič lepšie než ľudia. Nie sú na nočné videnie adaptovaní ako napríklad sovy," uviedol ornitológ z Cornell University Kevin McGowan.

Vlani si obyvatelia mesta mysleli, že za smrť vtákov môžu silvestrovské ohňostroje, uvažovalo sa aj o krupobití či silných bleskoch. Lenže teraz ani jedna teória nesedí, pretože noc na Nový rok bola tento rok v Arkansase pokojná a teplá a ohňostroje boli v meste práve kvôli minuloročnému vtáčiemu dažďu zakázané.

Z oblohy zase padajú mŕtvi vtáci

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu