Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Zakázali hanbatú reklamu: Kto chce vidieť nahých hercov?!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: youtube, )

LONDÝN - Britský Úrad pre reklamné štandardy (ASA), ktorý má na starosti prešetrovanie podnetov na nevhodnosť či zavádzanie, sa rozhodol zakázať reklamu na šunku. Dôvodom však neboli sťažnosti na jej nudistickú tematiku, ale niečo oveľa prozaickejšie.

Úrad zaevidoval asi 370 podnetov od šokovaných divákov, ktorí argumentovali tým, že reklama je urážlivá a môžu ju sledovať aj malé deti. Pravdou je, že sa v nej naozaj vyskytujú samí nahí ľudia a hlavný spievajúci protagonista sa v Adamovom rúchu a so šunkovým sendvičom v ruke premáva po lúke či pomedzi piknikujúcich nudistov. V závere je uvedené, že Richmondská šunka je jediná britská šunka vyrobená zo 100 percent prírodných zložiek.

VIDEO Zakázali hanbatú reklamu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Výrobca sa sťažnostiam bránil tým, že nezobrazujú sexuálny vzťah k ľudskému telu a prieskumy potvrdili pozitívnu odozvu. Úrad s týmto tvrdením nemal žiadny problém a vyhlásil, že "reklama sa síce nemusí páčiť všetkým, ale máme za to, že neobsahuje žiadny sexuálny podtón, a preto nie je v rozpore so zákonom".

Pokým nahota bola v poriadku, ASA napokon televíznu reklamu aj tak zakázala. Dôvodom mala byť záverečná informácia, že ide o britskú šunku. Produkt totiž pochádza od írskeho výrobcu Kerry Foods, a tým dochádza k zavádzaniu zákazníka.

VIDEO Zakázali hanbatú reklamu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu