Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Unikátny kus: Na pláž vyplavilo podmorskú príšeru!

(Zdroj: YouTube)

CABO SAN LUCAS - Zvláštneho obra mohli na vlastné oči uvidieť ľudia, ktorí sa minulý piatok prechádzali po pláži Hacienda Beach v mexickom Cabo San Lucas. Na piesku ležalo telo vyše šesťmetrovej ozruty. Mýty o príšerách z morských hlbín sa tak aspoň na chvíľu priblížili k realite.

Aj keď sa okoloidúci pokúšali jednu z najdlhších kostnatých rýb zachrániť, príliv ju vždy nahnal späť na pobrežie. Preto sa ku slovu dostali strážcovia pláže, ktorí ju polievali vodou a podarilo sa im ju zatiahnuť niekoľko kilometrov do mora ešte predtým, ako z nej vedci mohli zobrať vzorky.

Ryby rodu Regalecidae zvyknú žiť viac ako 900 metrov pod hladinou mora, ale v prípade, ak sú choré alebo zranené, vyplávajú na povrch. Dorastajú až do dĺžky 15 metrov a nie sú považované za nebezpečné, keďže nemajú zuby.

V istom zmysle ich však možno považovať za mýtické stvorenia, pretože ľudia mali možnosť ich zočiť iba zopárkrát. Prvé známe video tohto živočícha v jeho prirodzenom prostredí natočili potápači na Bahamách až v roku 2001.

Morský obor na pláži

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu