Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

"Najškaredšie dievča sveta" váži 27 kíl a musí jesť každých 15 minút!

Lizzie Velasquezová
Lizzie Velasquezová (Zdroj: aboutlizzie.com)

AUSTIN - Americká študentka z Texasu trpí nediagnostikovaným ochorením, pri ktorom potrebuje jesť každých 15 minút, aby nestratila už nič zo svojej mušej váhy. Lizzie Velasquezová (23) má nula percent telesného tuku a je slepá na jedno oko. Napriek svojmu ťažkému osudu, ktorý znásobujú posmešky ľudí, vydala knihu, ako byť sama sebou.

"Jem, čo chcem celý deň a predsa nemôžem pribrať," napísala Velasquezová na svojom blogu. "Syndróm je tak záhadný, pretože v sebe spája vlastnosti rôznych syndrómov, ale nehodí sa na žiadny do tej miery, že mi môžu s určitosťou diagnostikovať jeden konkrétny," uviedlo dievča, ktoré sa narodilo bez tukového tkaniva a je iba jedným z troch prípadov na celom svete. Okrem toho možno trpí aj progériou, predčasným starnutím, ktoré je smrteľné.

Denník The Daily Telegraph uvádza, že Lizzie skonzumuje až 8000 kalórií denne a je každých 15 minút, aby mala energiu a zachovala si hmotnosť. Američanka pri narodení vážila necelý kilogram a v súčasnosti má okolo 27 kíl. Už ako tínedžerku ju však na YouTube vymenovali za "najškaredšiu ženu sveta". Študentka texaskej univerzity priznala, že takéto šikanovanie ju značne rozrušilo, ale nezlomilo.

Jej myšlienky sa tak začali upínať na to, ako ľuďom otvoriť oči, aby ostatných nehodnotili iba na základe vzhľadu. K tomu má napomôcť jej motivačná kniha s názvom "Buď krásna, buď sebou", ktorá vyšla minulý mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu