Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Najškaredšia žena sveta hviezdou: Chceli ma upáliť, lebo som monštrum!

Lizzie Velasquez je považovaná za najškaredšiu ženu na svete. Dievčina sa o svojom životnom trápení rozhodla nakrútiť film. Zobraziť galériu (4)
Lizzie Velasquez je považovaná za najškaredšiu ženu na svete. Dievčina sa o svojom životnom trápení rozhodla nakrútiť film.

LOS ANGELES – Zo svojho nedostatku urobila prednosť! Život mladej Američanky Lizzie Velasquez (26) nie je prechádzka ružovou záhradou. Dievčina trpí zvláštnou chorobou, kvôli ktorej nemôže pribrať a je na jedno oko slepá. Svoje hendikepy si do 17 rokov príliš neuvedomovala. Keď sa však dozvedela, že sa o nej hovorí ako o najškaredšej žene sveta a že by ju niektorí ľudia najradšej videli mŕtvu, mala čo robiť, aby zostala silná. Pozviechala sa, o svojom trápení napísala knihu a hotový je už aj jej vlastný film, ktorým chce pomôcť každému, kto sa ocitol v podobnej situácii.

Lizzie Velasquez prišla na svet o štyri týždne skôr, než mala a vážila len niečo cez jedno kilo. Lekári jej na prežitie dávali len minimálne šance, no to ešte nevedeli, že majú dočinenia s veľkou bojovníčkou. „Hovorili nám, že nikdy nebude chodiť a ani hovoriť. Ale ako dni ubiehali, stále viac sme verili tomu, že ona sa tak ľahko nevzdá,” hovorí dnes jej matka Rita.

Mladá dievčina trpí nediagnostikovaným ochorením, pri ktorom musí jesť každých 15 minút, aby nestratila nič zo svojej mušej váhy. Jej telo totiž nedokáže ukladať tuk, a tak Lizzie vyzerá ako chodiaca kostra. Vo svojich štyroch rokoch navyše oslepla na jedno oko. A hoci život mladej brunetky nie je vôbec ľahký, ona sa svojmu ťažkému osudu nepoddala. Práve naopak, hrdo mu čelí.


Mohlo by vás zaujímať: "Najškaredšie dievča sveta" váži 27 kíl a musí jesť každých 15 minút


Velasquez totiž nedávno o sebe napísala knihu a už čoskoro bude svetu predstavený aj jej film s názvom Statočné srdce. V ňom rozpráva o svojom detstve, dospievaní a všadeprítomnej šikane. Pred kamerami rozpráva aj o tom, ako sa cítila, keď si o sebe prečítala, že ju ľudia chcú upáliť. „Viem, že nehovorím len svoj príbeh, ale opisujem príbeh vás všetkých. Viem, aké to je byť zrazená na kolená a znovu sa zdvihnúť. Nemienim sa vzdať,” otvorene priznáva Lizzie, ktorá organizuje rôzne motivačné prednášky a pre mnohých, nielen šikanovaných ľudí je hviezdou a veľkým vzorom. 

VIDEO: Upútavka na film Statočné srdce: Príbeh Lizzie Velasquez​.

Lizzie Velasquez

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu