Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledné želanie smrteľne chorého Williama (†24): Oženil sa so svojou láskou

William zomrel necelé dva týždne po svadbe Zobraziť galériu (3)
William zomrel necelé dva týždne po svadbe (Zdroj: mirror.co.uk)

HOLBROOK - Láska je mnohokrát silnejšia ako choroba a nepriazeň osudu. Svoje o tom vedel dvadsaťštyriročný William Kent, ktorý umrel na rakovinu. Napriek chorobe, ktorá mu znemožnila hovoriť, sa oženil so svojou snúbenicou Emmou. A to pomocou obyčajného stisnutia ruky.

Dvojica sa do seba zaľúbila ešte, keď boli deti.  "Najprv sme po sebe len tak pozerali, do reci sme sa dali až na hodine výtvarnej výchovy. Každý ho mal rád, bol to skvelý človek s obrovskou chuťou do života," rozpráva Emma.

Posledné želanie smrteľne chorého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

Ich lásku nerozdelilo ani štúdium v rôznych mestách. Po promóciach začal mladý pár plánovať spoločnú budúcnosť. William krátko nato požiadal na Valetína svoju priateľku o ruku, a to v miestnosti, ktorú oblepil obrázkami pláží. Nemohol si totiž dovoliť zobrať Emmu na dovolenku, tak to vyriešil týmto originálnym spôsobom.

Potom to začalo. Mladík trpel čoraz väčším bolesťami a záchvatmi kašľa. Lekári dlho nevedeli prísť na to, čo mu je. Keď sa nakoniec ukázalo, že má v tele nádor, bolo už neskoro. Absolvoval síce chemoterapiu a aj rôzne iné druhy liečby, ale jeho imunita bola už tak oslabená, že bolo zrejmé, že sa blíži koniec.

Po niekoľkých mesiacoch boja sa zákerná rakovina rozšírila aj do nervového systému, čo spôsobilo, že William nemohol viac hovoriť. Ani to mu ale nezabránilo v tom, aby si zobral svoju dlhoročnú lásku za manželku.

"Bolo to veľmi dojemné. Bežala som do obchodu kúpiť prstene a narýchlo som zvolala obe naše rodiny a priateľov," vysvetľuje dievčina, ktorej povedal William svoje "áno" prostredníctvom stisku ruky.

Posledné želanie smrteľne chorého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

Ženích zomrel jedenásť dní po svadbe. "Báli sme sa, že sa bude hnevať alebo zo zúfalstva zošalie, ale on si až do poslednej chvíle udržal veselú myseľ. Je to pre nás aspoň čiastočná útecha," dodala matka Helen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu