Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Z Gangnam Style je legenda: Toto sú najlepšie paródie na svetový hit!

Klingonská verzia rozhodne patrí k tým najlepším
Klingonská verzia rozhodne patrí k tým najlepším (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Juhokórejská popová hviezda PSY láme rekordy, kde sa dá. Jeho hit Gangnam Style inšpiroval niektorých ľudí natoľko, že na neho natočili paródiu. Tie najvydarenejšie si môžete pozrieť práve tu.

Ak vám Gangnam Style nič nehovorí, tak vedzte, že ide o jedno z najsledovanejších hudobných videí všetkých čias, ktoré sa už dokonca medzičasom dostalo aj do Guinessovej knihy rekordov ako najobľúbenejšie video na YouTube. Do dnešného dňa si ho od jeho júlového zverejnenia pozrelo už viac ako 272 miliónov užívateľov.

Pieseň od tridsaťštyriročného speváka Park Jae-sanga je sama osebe dosť satirická. V posledných týždňoch sa ale dočkala ďalších, viac či menej vydarených verzií. My vám prinášame tie, ktoré si podľa nás zasluhujú pozornosť.

Židovská verzia

O židovskú verziu sa postaral izraelský umelec Agent K, ktorý v nej vyzýva ľudí, aby sa spolu pomodlili. V piesni sa niekoľkokrát ozve "This is jewish style" (toto je židovský štýl), čím mladík poukazuje na svoj pôvod.

Gangnam Style po židovsky

Severokórejská verzia

Ďalšou chuťovkou je severokórejská verzia, ktorá paroduje tamojšieho vodcu Kim Čong-una. Dostala meno Kim Jong Style a vytvorila ju skupina autorov, ktorí vystupujú pod názvom Key of Awesome. V piesni zosmiešňovaný Kim spieva: "Som ako Beatles, pretože ľudia kvôli mne plačú a kričia." Ďalej vymenúva prednosti svojej krajiny, ako napríklad že je exportérom číslo jedna v nukleárnych testoch, rapuje o najobľúbenejších formách krátenia času svojim národom (byť utláčaný, práca, mučenie) a nezabúda ani na životné podmienky.

Gangnam Style po severokórejsky

Nacistická verzia

Nechýba ani Gangnam Style v nacistickom štýle. Verzia, ktorá sa mnohým môže zdať hlúpa a urážlivá, predstavuje kombináciu megahitu a dialógu prebratého z nemeckého filmu Pád Tretej ríše, ktorý pojednáva o posledných dňoch života Adolfa Hitlera. Video je doplnené lacnými efektami a spornými gestami.

Hitler verzus Gangnam Style

Klingonská verzia

Gangnam Style, Klingon Style - to znie celkom podobne. Preto bolo zrejme len otázkou času, kedy sa objaví aj startrekovská verzia. Nechýbajú v nej hlavní  hrdinovia obľúbeného sci-fi seriálu, ani vtipná choreografia. Malé upozornenie - tejto verzii sa hlavne nesnažte porozumieť.

Gangnam Style po klingonsky

Pôvodná verzia

A samozrejme nesmieme opomenúť ani samotný originál, ktorý počtom lajkov na serveri Youtube predstihol aj kanadskú senzáciu Justina Biebera, píše portál reflex.cz. Chytľavý refrén a bizarný cválavý tanec speváka privádza ľudí do šialenstva už od leta. Niektorých však aj preto, že im už poriadne lezie na nervy.

Gangnam Style originál

http://www.news.com.au/entertainment/music/download-how-to-dance-rapper-psys-k-pop-hit-song-gangnam-style/story-e6frfn09-1226483274607

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu