Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Miestna komunita zničila tabuľku s označením nemocnice - nerozumeli jej

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk)

Južný Sudán je najmladším štátom sveta, ale zároveň sa radí medzi najchudobnejšie krajiny. Rozlohou je veľký asi ako Francúzsko. Úroveň ciest je tu však veľmi žalostná. Je tu vybudovaných len 50 km dopravných komunikácií! Na takýchto cestách aj samotné dopravné značenie pôsobí trochu absurdne.

Miestna komunita zničila tabuľku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk)

Hustota osídlenia Južného Sudánu je okrem zopár výnimiek veľmi nízka. V odľahlých častiach obyvateľom často uniká význam dopravného či iného značenia.

Prístup k zdravotnej starostlivosti je pre ľudí veľmi obmedzený a niekde žiadny!

“Na ceste do Muni v Južnom Sudáne je zničená tabuľa s označením nemocnice. Miestna komunita nerozumela jej významu. Takisto množstvo z nich nerozumie potrebe očkovania svojich detí proti základným detským ochoreniam. Môže to vyvolať epidémiu ochorení ako sú detská obrna, osýpky alebo čierny kašeľ.”opisuje situáciu medzi obyvateľstvom Predrag Nedeljkovic – terénny koordinátor Magna Deti v núdzi v Južnom Sudáne.

Magna Deti v núdzi poskytuje pravidelné mobilné zdravotné služby pre oblasť Terekeka v Južnom Sudáne od konca roka 2011.Projekt rieši akútny nedostatok, v niektorých prípadoch úplnú neexistenciu zdravotníckych služieb v odľahlých komunitách . Mobilná klinika zabezpečuje prevoz zdravotníkov, liekov, materiálu a pacientov.Zdravotnícku starostlivosť MAGNA  poskytuje nielen prostredníctvom priameho poskytovania zdravotníckych služieb, ale taktiež prostredníctvom vzdelávacích aktivít.

Logisticky projekt predstavuje najväčšiu výzvu, keďže v oblasti ako už bolo spomínané, neexistujú žiadne cesty, mobilná sieť funguje len v meste a jeho blízkom okolí a počas dažďových období je veľká väčšina územia absolútne nedosiahnuteľná.

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!

Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate.

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Výška príspevku po aktivácii je 3 Eurá. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní. Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné). Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk. Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí Telekom, Orange, FunFón a O2.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v projekte Magna Záchranca u operátorov Telekom, Orange a FunFón dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finančných prostriedkov cez SMS. Magna Záchranci zaregistrovaní prostredníctvom O2 nás môžu sledovať prostredníctvom našich stránok alebo našej facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk

MAGNA na Facebooku.

Pravidlá projektu Magna Záchranca

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu