Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mních na Magna HIV/AIDS klinike v Kambodži

Jeden z dlhoročných detských pacientov MAGNA kliniky , ktorý má momentálne 16 rokov, vstúpil do mníšskeho rádu
Jeden z dlhoročných detských pacientov MAGNA kliniky , ktorý má momentálne 16 rokov, vstúpil do mníšskeho rádu (Zdroj: Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk)

Kambodža je krajinou juhovýchodnej Ázie , ktorá ponúka množstvo nádherných zákutí a úžasných prírodných a kultúrnych pamiatok. Avšak 30 rokov vojny, genocída a diktátorský režim na konci minulého storočia, zanechali Kambodžu v silne zdevastovanej situácii, s významným úbytkom vzdelaných a skúsených odborníkov. Napriek zlepšeniu v sociálno-ekonomickom rozvoji je Kambodža stále jednou z najchudobnejších ázijských krajín. A bohužial obsadzuje aj prvé priečky v nákaze obyvateľstva HIV/AIDS . Viac jako 67.200 osôb je v súčasnosti infikovaných vírusom HIV a patria medzi ne aj deti.

Vutha je MAGNA sociálnym pracovníkom na HIV/AIDS detskej klinike v Kambodži už niekoľko rokov. Počas svojej praxe sa stretáva s množstvom detských HIV/AIDS pacientov. “Ku každému z nich je potrebné pri vyšetreniach pristupovať individuálne a citlivo,“ vysvetľuje.

Jeden z dlhoročných detských pacientov MAGNA kliniky , ktorý má momentálne 16 rokov, vstúpil do mníšskeho rádu. To okrem zmeny v jeho osobnom živote, znamená aj zmeny v prístupe k jeho liečbe. Okrem nového nastavenia pravidelných návštev, či spôsobov vyšetrenia - nemôžete sa ho dotýkať, musí Vutha zmeniť aj formu komunikácie s ním, kedže druh khmérštiny, s ktorou teraz komunikuje neovládajú všetci MAGNA pracovníci. Našťastie Vutha áno…

Magna Deti v Núdzi je v Kambodži aktívna od roku 2002. Vo svojich HIV programoch MAGNA zabezpečuje dostupnosť ARV liečby, zdravotnej starostlivosti, liekov, konzultácií, prevencie, starostlivosti o siroty, vzdelávanie a pravidelné návštevy v rodinách (domáca starostlivosť) pre  HIV pozitívnych klientov. Okrem liečby, klinika tiež poskytuje pacientom dopravu na kliniku, psychosociálne poradenstvo, laboratórne testy, poradenstvo o jedle, výžive a liečbe. Prostredníctvom programu PMTCT sa MAGNA sústreďuje tiež na minimalizáciu rizika prenosu vírusu HIV z matky na dieťa. Program sprostredkúva a zabezpečuje ženám prenatálnu, natálnu a postnatálnu starostlivosť s cieľom zabrániť prenosu vírusu HIV z matky na novorodenca.

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!

Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate.

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Výška príspevku po aktivácii je 3 Eurá. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní. Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné). Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk. Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí Telekom, Orange, FunFón a O2.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v projekte Magna Záchranca u operátorov Telekom, Orange a FunFón dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finančných prostriedkov cez SMS. Magna Záchranci zaregistrovaní prostredníctvom O2 nás môžu sledovať prostredníctvom našich stránok alebo našej facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk

MAGNA na Facebooku.

Pravidlá projektu Magna Záchranca

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu