Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najnenávidenejšie letisko sveta: Je bližšie, ako si myslíte!

Letisko Charlesa de Goulla
Letisko Charlesa de Goulla (Zdroj: wn.com)

PRAHA - Už sa vám niekedy stalo, že ste kvôli zlému značeniu či neschopnosti personálu zmeškali lietadlo? Ak áno a nič podobné už nikdy v živote nechcete zažiť, parížske letisko Charlesa de Gaulla zrejme nebude pre vás tou správnou voľbou. Medzi cestujúcimi si totiž získal povesť najnenávidenejšieho letiska na svete.

Koľkokrát ste si museli vyzuť topánky či nechať si prehrabať rázporok? Koľkokrát vám na prekliatom termináli päť londýnskeho letiska Heathrow stratili batožinu? A koľkokrát ste plakali od zlosti, keď vás spovedal pracovník imigračného oddelenia, zatiaľ čo vám už pomaly praskal plný mechúr?

Možno ste už zažili aj to, že vám zabavili veci nakúpené v bezcolnej zóne. Keďže však úradníčka nehovorí inou rečou ako svojou rodnou, nemáte šancu jej vysvetliť, že to tak nebolo. Alebo sa vám stalo to, že vám z fotoaparátu kvôli zastaranému röntgenu (aký majú napríklad na moskovskom letisku Šeremetovo) vymazali všetky zábery.

Ak sa v najbližšej dobe chystáte do Paríža, vedzte, že práve na tomto letisku je riziko, že vás postretnú vyššie uvedené peripetie, oveľa vyššie ako kdekoľvek inde. Televízia CNN na svojom cestovnom webe cnngo.com zostavila rebríček najnenávidenejších letísk celého sveta, pričom využila informácie z cestovných sprievodcov, blogov, webových diskusných fór a vlastných nočných môr.

Nevyhral ani nie príliš hygienický Nepál, ani zlodejské Quito, ani La Paz, kam priletíte do štyroch kilometrov nad morom, takže na batožinu čakáte v spoločnosti výškovej choroby. Jednoznačným víťazom sa stalo letisko Charlesa de Gualla v Paríži, ktorý vraj cestujúcich dokáže vytočiť do nepríčetnosti. Za ním nasleduje medzinárodné letisko v Los Angeles a tretie najrušnejšie letisko sveta - londýnsky Heathrow, napísal portál reflex.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu