Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hit večierkov: Sprej vás okamžite opije, do pár sekúnd ste triezvi!

Zo spreja sa tak rýchlo, ako sa opijete, aj vytriezviete Zobraziť galériu (2)
Zo spreja sa tak rýchlo, ako sa opijete, aj vytriezviete (Zdroj: gadzetomania.pl)

PARÍŽ - Najnovšia vychytávka pochádza zo sveta alkoholu. Americký vedec vyrobil sprej, ktorý vás po vdýchnutí okamžite opije. O krátku chvíľu však pocit pominie a vy budete opäť triezvi a schopní si sadnúť za volant.

Podľa výrobcov spreja Philippa Starcka a Davida Edwardsa sú potenciálne škody, ktoré by mohol spôsobiť, obmedzené, pretože človek vytriezvie do niekoľkých sekúnd. Telo alkohol po vdýchnutí veľmi rýchlo vstrebe a rovnako rýchlo sa vytratí aj stav opitosti.

Výhodou technologického výstrelku s názvom Wahh Quantum Sensations má byť to, že akonáhle jeho účinok vyprchá, môže človek pokojne šoférovať. Do úst sa totiž dostane len mikroskopická kvapôčka alkoholu, konkrétne 0,075 mililitra. Bežný "panák" vodky pritom obsahuje približne 250-krát viac alkoholu.

Keby ste sa chceli naozaj opiť sprejom, vyšlo by vás to poriadne draho. Jedna nádobka, ktorá sa bude v Európe predávať za 20 eur, obsahuje len približne 21 "sprejových pohárikov", pričom na opitie je potrebných najmenej tisíc vdychov. Správu priniesli Novinky.cz.

Hit večierkov: Sprej vás
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gadzetomania.pl)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu