Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dokázané: Bod G existuje, objavili ho pri pitve dôchodkyne (†83)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: zena-in.cz)

WASHINGTON - Erotogénna zóna vo vagíne žien zvaná bod G, o ktorej existencii sa desiatky rokov vedú spory, je anatomickou skutočnosťou. Tvrdia to americkí vedci na základe výsledkov pitvy vnútornej steny pošvy zosnulej 83-ročnej ženy.

Legendárny bod G má podľa nich podobu dobre ohraničenej malej dutiny. Nachádza sa v zadnej časti perineálnej membrány, presnejšie 16,5 milimetra od hornej časti ústia močovej trubice. Bod G spomínanej ženy bol dlhý 8,1 milimetra, široký od 1,5 do 3,6 milimetra a vysoký 0,4 milimetra, spresnil šéf výskumu Adam Ostrzenski.

"Táto štúdia potvrdila anatomickú existenciu bodu G. To by mohlo prispieť k lepšiemu porozumeniu a zlepšeniu sexuálneho života žien," zdôraznil vedec z gynekologického ústavu na Floride.

Šéfredaktor časopisu Journal of Sexual Medicine, ktorý výsledky výskumu zverejnil, poznamenal, že tento výskum založený na jedinom mŕtvom tele len rozširuje rad množiacich sa štúdií o sexuálnej anatómii žien. Súčasne poznamenal, že výskum v oblasti sexuálneho zdravia žien má veľký význam.

O existencii bodu G sa prvýkrát zmienil v roku 1950 doktor Ernest Grafenberg. Popísal ho ako mimoriadne citlivú erotogénnu zónu, ktorá sa nachádza na prednej stene vagíny. Jej stimuláciou možno podľa mnohých odborníkov dosiahnuť u žien veľké sexuálne vzrušenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu