Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

A je to tu! Vedci odhalili záhadu ženského vyvrcholenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: healthylifecarenews.com)

NEW JERSEY - Okolo ženského vyvrcholenia sa už popísalo toľko článkov, že človek ani nevie, čomu má veriť. To, čo bolo považované za pravdivé, je odrazu iba mýtus a naopak. Americkí vedci teraz prišli s novým rozlúštením tejto záhady.

Medzi najzásadnejšie mýty údajne patrí domnienka, že pri sexuálnej stimulácii klitorisu ženy ľahšie dosiahnu orgazmus. V skutočnosti vaginálny orgazmus nemá s dráždením klitorisu nič spoločné, pretože sa pri tom aktivuje iná časť mozgu, ako je potrebné na vaginálny orgazmus. A to nie je všetko. Ženy môžu podľa vedcov dosiahnuť vyvrcholenie aj stimuláciou iných erotogénnych zón či iba myšlienok, ďalej pri športovej činnosti alebo sa dokonca objavili prípady, kedy k orgazmu došlo počas pôrodu.

Francúzska gynekologička Odile Buissonová tvrdí, že tzv. G-bod je len zanorením klitorisu do vaginálnej steny a teda že bez stimulácie klitorisu nie je možné vaginálneho orgazmu dosiahnuť. Tento pohľad ale nedávny výskum z New Jersey spochybňuje neurologickými dôkazmi. Vedci z Rutgers University dokázali, že pri dráždení klitorisu sa aktivuje iná časť mozgu ako pri dráždení vagíny a G-bodu. A tiež vyvrcholenie spôsobené jednou alebo druhou metódou stimulácie aktivuje zakaždým inú časť mozgu.

"Ak by vaginálna stimulácia jednoducho fungovala cez klitoridálnu stimuláciu, potom by mala vaginálna stimulácia a klitoridálna stimulácia aktivovať rovnakú oblasť v zmyslovej kôre mozgu. Ale to sa nedeje," tvrdí profesor psychológie Barry Komisaruk z Rutgers University.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu