Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nadávky v priamych prenosoch sa množia: Český komentátor urážal Slováka!

Martin Hosták (vľavo) a Robert Záruba
Martin Hosták (vľavo) a Robert Záruba

BRATISLAVA – V hokejovom svete pribudla ďalšia hláška, ktorá v priamom prenose odznela bez toho, aby o tom jej autor vedel. Tentoraz si kritiku od českého komentátora odniesol slovenský útočník hrajúci v českej hokejovej extralige.

Po tom, čo športový komentátor z STV Ľuboš Hlavena počas uvedenia Paľa Demitru do Siene slávy pozabudol na zapnutý mikrofón a v nevhodnú chvíľu si svojsky posťažoval na technické nezvládnutie prenosu zo strany verejnoprávnej televízie, vyšiel na povrch nový trapas.

Ani Hlavenov český kolega zrejme netušil, že počas štvrtkového prenosu šiesteho finále hokejovej extraligy medzi Kometou Brno a Pardubicami nezostane jeho poznámka bez povšimnutia.

Výrok patrí pravdepodobne Martinovi Hostákovi. Ten počas prestávky popisoval pomocou elektronickej ceruzky gólovú situáciu Jiřího Vašíčka, ktorej predchádzal laxný defenzívny prístup slovenského útočníka Martina Barteka. Následne odovzdal slovo svojim kolegom, ktorí komentovali stretnutie. Po chvíľke zrazu prehlušil ich rozprávanie tretí hlas, reagujúci na prešľap Barteka: „A má to, slovenskej šmejd!“

České médiá sa domnievajú, že ide o Hostákov hlas, ten si ale nie je vedomý, že by toto vyjadrenie vyšlo z jeho úst. „Neuvedomujem si, že by som niečo takéto povedal, niekoho urážal alebo napadol. Ja hlavne proti Bartekovi nič osobné nemám. Takéto rečičky a hlášky sa občas hovoria, samozrejme s veľkou nadsázkou, často aj omnoho vulgárnejšie. Ak som niečo povedal, tak sa ospravedlňujem, ale vážne si nie som toho vedomý,“ uviedol Hosták pre iSport.cz.

Celý záznam zo zápasu je na stránke Českej televízie. Výrok nájdete prekliknutím na tretiu časť videa v čase 4:29..

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu