Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapček mal osem končatín, z tela mu vytŕčal "votrelec"!

 Č'-po Šen pred operáciou
Č'-po Šen pred operáciou (Zdroj: YouTube)

PEKING - Mladým rodičom z provincie Chej-lung-ťiang na severovýchode Číny sa pred dvoma mesiacmi narodil chlapček. Radosť im ale pokazilo parazitujúce dvojča, ktoré ich synovi vykúkalo z brucha. V utorok malý Č'-po Šen podstúpil operáciu, pri ktorej mu lekári čiastočne vyvinutého súrodenca z tela odstránili.

Štyri končatiny, zadok a genitálie, to sú časti ľudského tela, ktoré mal malý Číňan prirastené k bruchu. V matkinej maternici totiž došlo k nesprávnemu vývoju a dve embryá čiastočne splynuli v jedno. Kým Č'-po v tomto boji zvíťazil a vyvinul sa úplne, jeho dvojča vyrástlo len sčasti.

"Moji príbuzní a susedia nás prehovárali, aby sme sa dieťaťa vzdali. Báli sa, že mu kvôli nedostatku financií nebudeme môcť dopriať nutnú operáciu. Ja som ale pevne presvedčený, že to bábätko k nám patrí. Je tak roztomilé a nemá v podstate žiadne ďalšie problémy. Nemôžeme ho predsa opustiť," povedal chlapcov otec Fu Šen.

Mnoho obyvateľov provincie sa nad rodičmi, ktorí sú pre svojho potomka ochotní urobiť maximum, zľutovali a darovali im peniaze. Na záchrane  Č'-po Šena ale pracovali predovšetkým lekári z nemocnice v meste Harbin. "Zákrok komplikovala vrodená srdcová vada inak zdravého chlapca. Parazitujúce dvojča sme však z jeho tela úspešne odstránili. Teraz musíme ešte vykonať nutný zákrok na jeho srdci," uviedol prednosta kliniky hrudnej chirurgie Chung-jü Liou.

Podľa lekárov má dieťa, ktoré po náročnom zákroku previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, veľké šance na prežitie. Kvôli problémom so srdcom bude mať síce ešte určité problémy, ale aj to by sa malo časom upraviť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu