Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z maternice do igelitového vrecka: Bábätko vážilo len 200 gramov!

Rose zahriali v igelitovom vrecúšku Zobraziť galériu (3)
Rose zahriali v igelitovom vrecúšku (Zdroj: allvoices.com)

HERTS - Rose museli lekári priviesť na svet cisárskym rezom v 28. týždni tehotenstva, pretože prestala rásť. Prežila len vďaka igelitovému vrecku, presne takému, do akého dávajú rodičia svojim deťom desiatu.

Z malej bojovníčky Rose Lansburyovej z britského Herts je dnes krásne polročné dievčatko. Keď sa však narodila, vážila len niečo vyše 200 gramov. Podľa lekárov ju zachránilo to, že keď ju vybrali mamičke Natashi z maternice, strčili ju do igelitového vrecka.

"Okamžite s ňou utekali na špeciálne neonatálne oddelenie, kde ju pripojili na prístroje a monitory. Lekári mi neskôr povedali, že ju zachránilo igelitové vrecko, do ktorého ju dali. Udržalo ju totiž v teple po dobu, než ju umiestnili do inkubátora," uviedla Natasha. V ňom strávila Rose tri mesiace. Aj teraz je ešte stále drobná a váži len 4 kilá.

Ošetrujúca doktorka Carol Cooperová povedala, že je veľmi dôležité, aby sa k nim na oddelenie dostalo bábätko včas. "Predčasne narodené deti potrebujú hlavne teplo. Bez neho zomrú. Preto sme to desiatové vrecúško použili ako krízový ​​transportný nosič. Zachránil jej život."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu