Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Google zabodoval: Odfotil muža, ako si uľavuje na dvore!

Muž sa stal terčom posmechu svojich susedov
Muž sa stal terčom posmechu svojich susedov (Zdroj: gizmodo.com)

PARÍŽ - Americká firma Google sa stretáva s ďalším problémom ohľadom svojej mapovej služby Street View. Vo Francúzsku spoločnosť zažaloval muž, ktorého vozidlo vyhotovujúce zábery pre túto službu zachytilo, ako močí na dvore pred svojím domom. Francúz požaduje, aby bol jeho obrázok zo Street View odstránený a chce od Googlu odškodné vo výške 10-tisíc eur.

Päťdesiatročný muž žije v dedine s 3000 obyvateľmi v departmente Maine-et-Loire. Pri podaní žaloby uviedol, že ho susedia v Street View poznali, hoci mu Google, rovnako ako ostatným ľuďom na snímkach digitálne rozmazal tvár. Francúz sa sťažuje, že sa kvôli Googlu stal medzi susedmi terčom posmechu.

"Každý má právo na určitú úroveň súkromia," uviedol Francúzov právnik Jean-Noel Bouillard. "V tomto prípade je to skôr zábavné ako vážne. Ale keby bol zachytený, ako bozkáva inú ženu ako svoju vlastnú, bol by to problém rovnakého druhu," dodal.

Právni zástupcovia Googlu sa k žalobe oficiálne nevyjadrili. Podľa miestnych novín ale žiadajú súd, aby žalobu zamietol ako nedôvodnú.

Google sa kvôli Street View potýkal s problémami hlavne v Nemecku. Tamojšie úrady požadovali, aby si ľudia kvôli ochrane súkromia mohli vyžiadať digitálne rozmazanie záberov svojich domov. Nakoniec o to požiadalo až štvrť milióna Nemcov, čo predstavovalo asi tri percentá domácností zachytených na fotografiách pre túto mapovú službu.

Služba Street View umožňuje užívateľom prezerať si nasnímané miesta z úrovne chodca alebo vozidla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu