Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prvoaprílový žartík Google: Na mapách ako zo starých hier strašia príšery!

Takto vyzerá na osembitovej mape Európe
Takto vyzerá na osembitovej mape Európe (Zdroj: google)

BRATISLAVA - K dnešnému Dňu bláznov neodmysliteľne patria drobné vtipné prekvapenia, ktoré nás môžu niekedy vystrašiť, ale v konečnom dôsledku príjemne pobavia. A presne o to sa postarala aj spoločnosť Google, ktorá dala svojím mapám nový šat. Môžete si vďaka nim pozrieť, ako by vyzeral svet v jednoduchej grafike starých herných konzol.

Po otvorení máp sa zamerajte na pravú časť stránky, kde nájdete ikonu s názvom Výprava. Keď na ňu kliknete, zobrazí sa vám hľadané miesto v osembitovej grafike. A to nie je všetko, čo si na dnes Google pripravil.

Na mapách môžete nájsť množstvo príšer, ktoré sa vyskytujú na ich typických miestach. Ako UFO v Area 51 či drak pri Madagaskare. Ak dobre pohľadáte, narazíte na viaceré postavičky zo sveta fantázie a pri skúmaní sa budete cítiť ako hrdinovia.

Okrem samotnej mapy je v osembitovom zobrazení aj funkcia Street View, ukazujúca reálne fotografie v netradičnej grafike, napísal denník Sme.

Ak by vám ani toto nestačilo, Google zverejnil aj vtipné video, v ktorom predstavuje neexistujúci doplnok pre starú hernú konzolu Nintendo NES.

;

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu