Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Desivá joga: Bábätká zvracajú, žena ich točí vo vzduchu ako handry!

Lena Fokina si nemyslí, že by by bábätká mali iba ležať.
Lena Fokina si nemyslí, že by by bábätká mali iba ležať. (Zdroj: Daily Mail, )

LONDÝN - Pred vyše rokom sa na internete objavilo škandalózne video, na ktorom staršia žena točí bábätkom okolo hlavy a pohadzuje si ho ako handru. Mnohí ľudia ju vtedy odsúdili za týranie, Lena Fokina (51) však svoju "baby jogu" prevádzkuje aj naďalej a plní stránky médií.

Cvičenie trvá približne päť minút a podstupujú ho deti do dvoch rokov. Žena ich pevne drží za ich útle zápästia a členky, niekedy dokonca iba za jednu končatinu a nedbá na ich srdcervúci plač. "Je to dobré pre ich zdravie," presviedča Lena, ktorá jogu pre bábätká praktizuje už 30 rokov.

"Nie je na tom nič nebezpečného. Niektoré deti z počiatku plačú, ale potom si zvyknú a začne sa im to páčiť," tvrdí Lena. "Deti, ktoré jogou prešli, sa často naučia skoro čítať, majú talent na spev, sú z nich skvelí hovorcovia alebo športovci. Sú celkovo silnejší. Sme humánni, nerobíme nič zlé," dodáva.

Podľa jej názoru je naopak nezdravé nechať nemluvňatá len nečinne ležať. "Aj tak malé deti nevedia predsa len spať, jesť a plakať. Majú tiež svoje prirodzené reflexy, ktoré im takto pomáhame rozvinúť ako fyzicky, tak psychicky," zdôvodňuje Lena, ktorá vyštudovala fakultu telesnej výchovy v Moskve.

Svoje cvičenie s novorodencami navyše nevykonáva len doma v Rusku, ale slávi úspechy v celej Európe. "Táto metóda slúžila pôvodne na liečbu detí, ktoré sa narodili s problémami so svalmi a kĺbmi, je však vhodná aj pre zdravé deti," objasňuje žena.

Rozvedená Lena má päť detí, dcéry Alexandru (30) Tatjanu (27) a Máriu (16), a synov Tymura (23) a Pavla (13), a všetci týmto výcvikom v zdraví prešli, teraz ho preto praktizuje aj s vnúčatami.

Baby joga

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu