Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chlpaté dievča (12) vyzerá ako vlkodlak, plánuje veľkú budúcnosť!

Supatra chce byť lekárkou
Supatra chce byť lekárkou

BANGKOK - O dievčatku, ktoré trpí vlkodlačím syndrómom a je najchlpatejším na svete, sa už čo to popísalo. Najnovšie správy dokonca hovoria, že malá Supatra Sasuphanová z thajského Bangkoku si na svoje ochorenie už zvykla a má veľké plány do budúcnosti.

Supatru postihol Ambrasový syndrómom, ktorý je tak vzácny, že ho doteraz objavili iba u 50 ľudí na svete, a v roku 2011 bola dokonca zapísaná do Guinessovej knihy rekordov ako najchlpatejšie dievča sveta.

Srsťou má pokrytú celú tvár, uši, ruky, nohy aj chrbát a dokonca ani opakované laserové operácie v jej prípade absolútne nezabrali. Ona ale len s úsmevom krčí ramenami a hovorí, že to je jednoducho tak.

So svojím prístupom k vlastnému osudu si nakoniec získala aj spolužiakov v škole, ktorí ju spočiatku nemilosrdne šikanovali. Stala sa dokonca jednou z najlepších a najobľúbenejších študentiek.

"Bývali časy, keď sa mi veľa ľudí posmievalo. Teraz už to ale nerobia. A ja som na seba zvyknutá. Vždy som vyzerala takto. Aj keď samozrejme dúfam, že sa pre mňa raz nájde liečba. Sama by som sa chcela stať lekárkou a pomáhať ľuďom. Dobre sa učím, tak sa mi snáď tento sen splní," hovorí Supatra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu