Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Fúzatá rodina: Matka a jej tri deti vyzerajú ako vlkodlaci!

Devi a jej tri deti chcú vyzerať ako ostatní ľudia Zobraziť galériu (2)
Devi a jej tri deti chcú vyzerať ako ostatní ľudia (Zdroj: wenn.com)

KÁTHMANDU - Nešťastná rodina z Nepálu trpí zriedkavým ochorením, ktoré spôsobuje nadmerný rast ochlpenia. Devi Budhathoki (37) a jej deti Manjura (13) Niraj (12) a Mandira (5) však už viac nechcú znášať posmech, a preto sa vydali až do vzdialeného hlavného mesta Káthmandu, aby im lekári s nevzhľadnými fúzmi pomohli.

"Viac ako o seba sa strachujem o svoje deti. Sú terčom posmeškov spolužiakov. Deti hovoria o novom živote od chvíle, keď sme dostali správu, že nemocnica nám poskytne liečbu. Syn už kamarátom povedal, že sa vráti s novou tvárou a viac ho nebudú dráždiť," hovorí s nádejou vystresovaná matka.

Hypertrichóza, nazývaná aj vlkodlčí syndróm, spôsobuje abnormálny rast chlpov na tele. Existujú dva odlišné typy ochorenia - generalizovaná, ktorý sa vyskytuje všade alebo lokalizovaná, čiže obmedzená iba na jednu oblasť.

Hoci na chorobu vrodených foriem hypertrichózy neexistuje liek, dajú sa aspoň laserovo odstrániť. Vedľajšími účinkami však môžu byť jazvy, dermatitídy alebo precitlivenosť. Pre rodinu sú však prijateľnejšie ako neustále šikanovanie okolia.

Fúzatá rodina: Matka a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: wenn.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu