Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koniec prekliatia: Vlčie dievčatko sa zbavilo hustej srsti

Táto tvár je už minulosťou Zobraziť galériu (3)
Táto tvár je už minulosťou (Zdroj: nbcnews.com)

DOLAKHA - Deväťročné dievčatko z Nepálu celý život čelilo krutým posmeškom zo strany dedinčanov, pretože polovicu jeho tváre pokrývala srsť. To je však už minulosťou. Plastické operácie, ktoré podstúpilo, mu pomohli zaradiť sa späť do normálneho života.

Bhawana Thamiová trpela od narodenia hormonálnou poruchou, ktorá spôsobila, že jej tvár pokrývali husté chlpy. Susedia verili, že je čarodejnica a rodinu preto vylúčili zo spoločnosti. Otec v snahe ochrániť dcéru samú pred sebou jej nikdy nedovolil pozrieť sa do zrkadla. Stalo sa tak až pred rokom, keď ju odfotil jeden novinár a fotku jej ukázal. Strašne sa zľakla a utrpela šok.

Lekári z nepálskej metropoly Káthmandu sa spolu s miestnou charitatívnou organizáciou Child Workers ponúkli, že dievčatku pomôžu, píše Daily Mail. Malá pacientka už absolvovala dva plastické zákroky, pomocou ktorých sa podarilo väčšinu srsti z tváre odstrániť. Keď bude mať štrnásť rokov, podstúpi poslednú operáciu, ktorá ju zbaví zbytkov.

Koniec prekliatia: Vlčie dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nbcnews.com)

Bhawana je vďaka tomu sebavedomejšia a dokonca ju medzi seba prijali aj ostatné deti. Najradšej chodí do školy a hráva sa so svojimi rovesníkmi, ktorí sa jej už viac neposmievajú.

Koniec prekliatia: Vlčie dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nbcnews.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu