Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrelý na infarkt: Tínedžer zje týždenne 56 klobás a 24 burgerov!

Lee obklopený samými dobrotami
Lee obklopený samými dobrotami (Zdroj: allvoices.com)

LONDÝN - Závidia mu všetci kamaráti. Lee Jones nie môže, ale musí každý deň zjesť horu vyprážaných jedál. Trpí totiž metabolickou poruchou, kvôli ktorej musí konzumovať mastné pokrmy preto, aby prežil.

Jedálniček pätnásťročného chlapca je naozaj "pestrý". Každý týždeň zje zhruba 56 grilovaných klobás, 24 plátkov slaniny, 24 burgerov, 3 poháre arašidového masla, liter a pol olivového oleja a veľkú nádobu majonézy. Sladkosti, chlieb a pizza má prísne zakázané.

"Lee svoju chorobu neberie vôbec tragicky. V podstate žije sen každého tínedžera. Ale je to celkom srandovné, keď večer sedíme pri stole, on má pred sebou obrovskú porciu klobás a my ostatní šalát alebo nejaké iné zdravé jedlo," hovorí matka Ayse Parkerová.

Keby mladík nedodržiaval ketogénnu "diétu", dostal by záchvaty a poškodil by sa mu mozog, čo by vyústilo do ďalších zdravotných problémov. Okrem poruchy nazývanej GLUT1, pri ktorej telo nie je schopné spracovať glukózu, trpí ešte autizmom a epilepsiou.

"Väčšina priateľov mi závidí, že môžem zjesť toľko vyprážaného jedla, koľko chcem. Má to svoje výhody, ale aj nevýhody. Som rád, že už nikdy nemusím jesť zemiakovú kašu, ale niektoré veci ako napríklad čokoláda alebo pizza mi strašne chýbajú," povedal Lee.

Častá konzumácia mastných jedál vedie okrem obezity aj ku vzniku srdcových chorôb, preto musí chlapec chodiť na pravidelné lekárske kontroly.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu