Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Oliver sa narodil bez kvapky krvi, museli ho schladiť na 33 stupňov!

Olivera dali do špeciálneho inkubátora Zobraziť galériu (3)
Olivera dali do špeciálneho inkubátora (Zdroj: allvoices.com)

LONDÝN - Pôrodníci v nemocnici v britskom Maidstone dokázali nemožné. Napriek tomu, že malý Oliver Morgan po tom, ako prišiel na svet, nemal vo svojom tele jedinú kvapku krvi, podarilo sa im ho zachrániť.

Keď sa chlapček narodil, bol úplne bledý a nejavil známky života. Dlhých 25 minút sa nedarilo zachytiť jeho tep. Keď však monitor ukázal prvé srdcové ozvy, lekárov to dojalo tak veľmi, že sa rozplakali.

"Narodil sa mŕtvy a v tele nemal žiadnu krv. Teraz tu ale sedí vedľa mňa a smeje sa. Lekári ho vrátili do života a ja im za to nebudem nikdy schopná dostatočne poďakovať," povedala šťastná mamička Katy, ktorá bola o komplikovanom pôrode schopná prehovoriť až po 15 mesiacoch, keď sa ukázalo, že jej syn je úplne zdravý a nebude mať žiadne následky.

Oliver takmer vykrvácal po tom, čo v maternici jeho matky došlo k hernii pupočníka. To je veľmi vzácny stav, pri ktorom praskne žila v pupočníkovej šnúre, väčšinou preto, že je plod v neobvyklej polohe a dôjde tak k jej stlačeniu.

Jeho rodičia sa veľmi báli, že chlapec bude mať trvalé následky. Mozog totiž pomerne dlho nebol okysličovaný a mohlo tak dôjsť k jeho poškodeniu. Bábätko preto umiestnili do špeciálneho inkubátora, v ktorom jeho telo schladili na teplotu 33 ° C. Vďaka tomu sa krv z kože dostala priamo do srdca a mozgu. Materské mlieko lekári pumpovali priamo do jeho žalúdka.

Oliver sa zázračne uzdravoval. Už po jedenástich dňoch bol natoľko zdravý, že mohol so svojou matkou odísť domov. "Po tom všetkom, čo sa stalo, je len veľmi ťažko uveriteľné, že z Ollieho rastie bystrý a zdravý chlapec, ktorý má celý život pred sebou," dodala Katy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu