Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zázračné dieťa: Olivia sa narodila bez krvi, vyzerala ako duch!

Olivia prežila vďaka transfúzii
Olivia prežila vďaka transfúzii (Zdroj: Daily Mail)

ESSEX - Šesťmesačné dievčatko z Veľkej Británie považujú lekári za medicínsky zázrak. Malá Olivia sa totiž narodila s takou nízkou hladinou hemoglobínu, že životodarná tekutina v jej tele sa nedala považovať za krv. Napriek tomu, že jej nedávali veľké šance, transfúzia jej zachránila život.

Louise Bearmanová (31) a jej partner Paul Norton (36) si všimli, že nie je niečo v poriadku, keď dieťatko v jej brušku nekopalo už tri dni. Zašli preto do nemocnice, kde sa sestričky snažili rozpoznať akýkoľvek pohyb. Keď sa neobjavil ani po 15-minútovom skenovaní, poslali lekári vystrašenú ženu na akútny cisársky rez.

Olivia sa narodila o šesť týždňov skôr a vážila 2,3 kila. Jej srdiečko však ledva pracovalo. Hladina hemoglobínu bola tak hlboko pod priemerom, že jej "krv" nebola schopná do tela rozvádzať kyslík.

Novorodenca okamžite previezli na špecializovanú jednotku pre deti, kde do nej napumpovali krvné transfúzie. Tie jej pomohli opäť získať zdravú ružovú farbu.

"Bol zázrak, že prežila. Keď sa narodila, bola neuveriteľne bledá a mala problémy s dýchaním. Nenašli sme žiadne stopy po strate krvi pred cisárskym rezom alebo počas neho. Až keď sme urobili Louise ďalšie testy, zistili sme, že dieťa stratilo krv priamo do mamičkinho krvného obehu," uviedla zdravotná sestra Sharon Pilgrimová, ktorá sa za 20 rokov praxe s podobným prípadom nestretla.

"Chcem, aby si mamičky uvedomili, aké dôležité je kontrolovať pohyb dieťaťa. Musíte veriť svojmu materskému inštinktu," apeluje po svojich skúsenostiach Louise na ženy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu