Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nočná mora: Krvavé znamienko obalilo dieťaťu hlavičku!

Unikátna liečba zabrala, dievčatko sa opäť smeje
Unikátna liečba zabrala, dievčatko sa opäť smeje (Zdroj: hotspot media)

ROCHFORD - Trojročné dievčatko z Veľkej Británie, ktoré takmer uškrtilo materské znamienko (tzv. hemangióm), má konečne dôvod na úsmev. Millie Fieldová je prvým človekom v krajine, ktorá sa vyliečila pomocou zázračného lieku.

Rodičia Michelle a Stuart spolu už vychovávali syna, ale stále túžili po ďalšom dieťati. Keď žena po mesiacoch liečby neplodnosti otehotnela, párik sa nemohol vytúženého potomka dočkať. Ich radosť sa však po pôrode rýchlo vytratila.

Millie sa narodila s malou fialovou značkou na tvári, ktorú lekári označili za obyčajnú modrinu. Avšak po niekoľkých dňoch sa začala neuveriteľne rýchlo šíriť, až dieťatku obrástla takmer celú tvár. Zasiahla aj priedušnicu, čeľusť a hrtan a hrozilo, že sa dieťa zadusí. Millie musela postúpiť tracheostómiu, kvôli ktorej nebola schopná vydať ani hlásku.

Keď to s dievčatkom vyzeralo veľmi zle, Michelle sa dopočula informáciu o novom lieku, ktorý testujú vo Francúzsku. Napriek tomu, že lekári boli veľmi skeptickí a báli sa, ako naň dieťa zareaguje, nakoniec privolili k jeho aplikácii.

"Výsledky sa dostavili okamžite. Pred našimi očami materské znamienko menilo farbu a bolo čím ďalej tým menšie. Teraz je v pozoruhodne dobrom stave. Úplne jej to zmenilo život," uviedla spokojná matka, ktorej dcérka sa konečne usmieva.

"Millie je malá bojovníčka. Sme hrdí na to, čo všetko prekonala. Som vďačná za všetko, čo lekári a zdravotné sestry pre nás urobili, aby Millie umožňili žiť úplne normálny život. V  jednej chvíli sme sa obávali, že to nikdy nebude možné," dodala Michelle.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu