Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dojemný príbeh, pri ktorom tečú slzy: Chorý chlapček (†2) zomrel matke v náručí!

Tripp sa napriek ochoreniu na fotografiách usmieval
Tripp sa napriek ochoreniu na fotografiách usmieval (Zdroj: Daily Mail)

LOUISIANA - Napriek tomu, že malému Trippu Rothovi a jeho matke Courtney (26) z malého louisianského mesta Ponchatoula držali palce milióny ľudí, krutému osudu neunikli. Chlapček podľahol zákernej kožnej chorobe počas toho, ako ho Courtney pestovala.

Tripp trpel zriedkavým vrodeným ochorením spojivového tkaniva nazývaným bulózna epidermolýza, pri ktorej pri najmenšom dotyku vznikajú na koži a slizniciach pľuzgiere, ktoré praskajú a vedú k infekciám. Trippovi navyše diagnostikovali smrteľnú formu tejto choroby a nedávali mu šancu na viac ako pár mesiacov života.

Bábätku museli zaviesť trubičku s výživou, pretože sa mu pri dojčení robili v ústach bolestivé rany. Tie sa nevyhli ani jeho očiam, takže chlapček čoskoro prišiel o zrak. Táto otrasná genetická choroba je v tejto forme neliečiteľná a lekári Courtney iba odporučili, aby syna neustále chránila bandážami.

Matka sa preto vzdala svojej práce zdravotnej sestry a starala sa o syna 24 hodín denne. "Bol úžasný. Nikdy som neplakala a nebola smutná, keď som bola s ním. Chcela som, aby svoj krátky život prežil v čo najšťastnejšom prostredí," povedala pre nydailynews.

"Môj milovaný anjelik dnes dostal krídla. Celú dobu som sa desila dňa, keď toto budem musieť napísať," uviedla po Trippovej smrti Courtney na svojom blogu, ktorý zriadila, aby na strašnú chorobu upozornila ostatných. "Mal presne 2 roky a 8 mesiacov. Naposledy vydýchol v mojom náručí. Za svoj krátky život sa ale dokázal dotknúť sŕdc tisícov z vás. Ďakujeme. "

Pocta malému Trippovi Rothovi

Tripp Roth

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu